Wedstrijd #kiezenvoorerfgoed


cameraErfgoeddag, op zondag 22 april 2018, staat in het teken van ‘Kiezen’. In lijn met het thema schrijft FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, een wedstrijd uit. De bedoeling? Het campagnebeeld voor Erfgoeddag 2018 te vinden.

De wedstrijd staat open voor iedereen. Je kan een beeld insturen van dinsdag 3 oktober tot en met 20 december 2017, via de Facebook en Instagram van Erfgoeddag.

 

Hoe?

‘Kiezen’ als thema houdt een grote kans in. Want ook jij kan een voorstel voor een campagnebeeld voor Erfgoeddag 2018 insturen. En zoals dat bij eerlijke keuzes gaat, kan iedereen deelnemen. Het maakt niet uit of dit je eerste stappen zijn in de wereld van fotografie, illustratie of strip, je meer ervaring hebt met grafisch ontwerp of je al een ervaren fotograaf bent. Laat je creativiteit de vrije loop en deel je voorstellen met ons!

Jury?

Fotografen Michiel Hendryckx en Frieke Janssens bekronen als juryleden de terechte winnaar. Ervaren ogen zien immers welk beeld een breed publiek kan aanspreken in aanloop van deze Erfgoeddag.

Deelnemen?

Heb je zin om deel te nemen aan de wedstrijd? Neem dan zeker het wedstrijdreglement door en kom zo alle technische details te weten. Inzenden kan tot en met 20 december 2017.

We maken de winnaar bekend op maandag 15 januari 2018. De gelukkige zal in het voorjaar van 2018 zijn of haar beeld op alle communicatie en promotie van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel zien verschijnen. Daarbovenop krijg zij of hij ook een geldprijs van 750 euro.

Download het volledige wedstrijdreglement

Erfgoeddag?  

In het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen roept Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed. Hoe werden lokale verkiezingen vroeger georganiseerd? Hoe bepalen erfgoedinstellingen wat wordt bijhouden? Welke beslissingen brengt het digitale tijdperk?
Talloze culturele organisaties organiseren tijdens de jaarlijkse Erfgoeddag een fijne themadag en activiteit. Ze doen dit om de rijkdom en diversiteit van ons roerend en immaterieel cultureel erfgoed opvallend in de kijker te zetten. De erfgoedsector werkt hiervoor erg graag samen met organisaties die op zich niet met erfgoed bezig zijn. Precies omdat samenwerkingen vaak een mooie meerwaarde bieden.

Wil je meer weten over Erfgoeddag en over hoe je kan meedoen met een eigen activiteit? Neem een kijkje op www.erfgoeddag.be. Met vragen kan je ook terecht bij Erfgoedcel Meetjesland via erfgoedcel@comeet.be of 09 373 75 96.

 

Gerelateerd aan dit bericht:

  • In 2018 vindt Erfgoeddag plaats op zondag 22 april met als thema 'Kiezen'. In het jaar van de lokale verkiezingen roept Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed. Kiezen is een…