Vrijetijdsadvies en voordelen voor mensen met een kleine portemonnee


RapOpStapKen je Rap op Stap al? Een Rap op Stapkantoor is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor personen die leven met een beperkt budget. Bij een Rap op Stap kantoor is de drempel zeer laag: mensen met een beperkt budget kunnen er gewoon langsgaan, zonder afspraak.

De professionele of vrijwillige medewerkers van een Rap op Stapkantoor helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Vakanties, daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten kunnen geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. Het aanbod is zeer divers. Denk maar aan uitjes naar zee, een dag naar een pretpark, musea, een bezoek aan een concert of een theater,…

De medewerkers helpen ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget of het uitzoeken van geschikt vervoer. Bij de zoektocht naar een uitstap of een vakantie wordt er rekening gehouden met het beschikbare budget.

Het voordeel van een Rap op Stap kantoor is dat er geen specifiek lidmaatschap nodig is. Personen die graag een uitstap of een vakantie willen boeken via een Rap op Stap komen in aanmerking als ze voldoen aan één van onderstaande voorwaarden:

  • mensen met leefloon
  • OMNIO of WIGW – statuut
  • werknemers in een beschutte of sociale werkplaats
  • mensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling

Ook in het Meetjesland zijn er Rap op Stapkantoren, in Zelzate en in Eeklo.

Meer weten over Rap op Stap? Tijdens de denk- en inspiratiedag Iedereen Meetjesland op donderdag 19 mei geven Carine Geboers (Steunpunt Vakantieparticipatie Toerisme Vlaanderen) en David Talloen (Provincie Oost-Vlaanderen) een sessie over Rap op Stap. Je komt meer te weten over de werking van de Rap Op Stapkantoren en je ontdekt hoe er in jouw gemeente zo’n kantoor kan opgestart worden.

Meer info vind je ook op www.rapopstap.be.