Steunpunt Vakantieparticipatie


Steunpunt Vakantieparticipatie richt zich op personen en gezinnen in armoede, die vanwege allerlei drempels niet van een vakantie kunnen genieten.

Wat doet Steunpunt Vakantieparticipatie?

Eén Vlaming op vijf (19,6%) kan zich geen weekje vakantie veroorloven. Steunpunt Vakantieparticipatie wil iedereen de kans geven om op vakantie of op daguitstap te gaan in Vlaanderen en Brussel. Samen met de toeristische sector maakt Steunpunt Vakantieparticipatie het reguliere toegankelijk voor mensen in kansarmoede: toeristische partners geven een fikse korting aan vakantiegangers die via Steunpunt Vakantieparticipatie bij hen boeken.

Steunpunt Vakantieparticipatie werkt samen met meer dan 1500 lidorganisaties en 560 toeristische partners. De samenwerking met sociale organisaties is belangrijk omdat zij het aanbod bekend maken bij mensen die bij hen in begeleiding zijn. Zij dienen ook de aanvragen voor daguitstappen en vakanties in en volgen ze samen met de vakantieganger op. Op die manier bezorgt Steunpunt Vakantieparticipatie jaarlijks zo’n 123 101 vakantiegangers een leuke daguitstap of een vakantie.

Lid worden

Organisaties die zich inzetten voor mensen in kansarmoede kunnen bij Steunpunt Vakantieparticipatie lid worden en zelf boekingen doen voor vakanties en daguitstappen. OCMW’s, CAW’s, Welzijnsschakels, Verenigingen waar armen het woord nemen, organisaties erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH) en vele andere komen in aanmerking om lid te worden.

Meer info vind je op www.vakantieparticipatie.be