Speuren naar Sporen


Speuren naar sporen is een educatief kwartetspel over archeologie in het Meetjesland en de Leiestreek, ontwikkeld voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de lagere school. Het heeft als doel de leerlingen een realistisch beeld te geven van de rurale archeologie in eigen streek. Het educatief pakket is gratis te ontlenen bij Erfgoedcel Meetjesland.

Pakket

Speuren naar Sporen bestaat uit 10 kwartetten: 5 over de door archeologen gehanteerde perioden en 5 over archeologie in de praktijk. De leerlingen krijgen objecten die naar deze 10 kwartetten verwijzen. Aan de hand van deze objecten en door aanwijzingen op de kaarten trachten ze de kwartetten te vormen.

Speuren naar sporen    DSCN4263

Speuren naar sporen stimuleert het redeneervermogen, het leggen van verbanden en het werken in groepsverband. De leerlingen gaan bovendien om met verschillende archeologische sporen, vondsten en technieken en leren dat archeologie meer is dan een schattenjacht.

Het is een gebruiksklaar educatief pakket voor in de klas. Bij het kaartspel is er een handleiding voorzien en een PowerPoint-presentatie met voorbereidende lessen. Op het speldoek staan een kaart, een tijdsband met afbeeldingen en vijf zinnen die staan voor de vijf ‘archeologie in de praktijk’-kwartetten.

Uitlenen

Dit materiaal kan gratis uitgeleend worden bij Erfgoedcel Meetjesland via de uitleendienst. Je kan ons contacteren via erfgoedcel@comeet.be of op 09 373 75 96 voor meer informatie of om het pakket te reserveren.

Afhalen bij Erfgoedcel Meetjesland, tijdens de kantooruren op dit adres: Van Hoorebekeplein 1 bus 4, Eeklo.