Waarschoot in Beeld


Ets van de Sint-Ghislenuskerk in Waarschoot

Tijdens het paasweekend van zaterdag 20 april tot en met maandag 22 april organiseren Historisch Lieveland, vtbKultuur Lievegem en Davidsfonds Waarschoot een heuse Waarschootse overzichtstentoonstelling. Onder de noemer Waarschoot in Beeld, iconografie van een dorp brengen de organisatoren lokaal meesterschap in beeld. Ook COMEET ondersteunt mee dit initiatief vanuit het project Meetjeslandse Meesters.

Nogal wat Meetjeslanders hebben een Waarschoots tafereel in huis: een landschapschilderij aan de wand of een tekening aan de muur, een schets of aquarel in een kast of een architectenplan in een lade, drukwerk of een lithografie onder een stapel boeken. Het zijn afbeeldingen van gebouwen, relicten of dorpszichten.

Al deze afbeeldingen – zowel historische als hedendaagse iconografie – krijgen nu een verdiende plaats in deze overzichtstentoonstelling, die plaats vindt in de raadzaal van het gemeentehuis van Waarschoot. De toegang is gratis.

Oproep! De werkgroep van Waarschoot in Beeld is nog steeds op zoek naar kunstwerken in privé-bezit. Wie een afbeelding of schilderij weet hangen, kan steeds Denise De Neve bereiken via denisedeneve9@gmail.com of op 09 372 84 50 (op werkdagen na 20u00).