Vorming: je organisatie of activiteit, ook online


beeld studiedag erfgoed digitaal_enkel_beeldOp zaterdag 28 oktober kan je een halve dag komen bijleren op de vorming “Je organisatie of activiteit, ook online”. Onder meer Kristof D’hanens (Appstublieft) en Freek Stevens (Parlevinkers) leren je hoe je met je organisatie en je activiteiten online meer publiek kan bereiken. Met heel wat praktische tips, veel inspiratie en goede handleidingen om mee naar huis te nemen.

Programma

09:30Onthaal met koffie
10:00Inspirerende lezing
10:50Keuzesessie

 • Hoe kunnen mensen mijn organisatie makkelijker vinden online?
  Vb. Hoe maak je jezelf vindbaar op Google en Facebook? Kan ik een website maken zonder technische kennis? Wat is Tripadvisor en Foursquare en waarom kan ik dit gebruiken? Enz.
 • Op welke manier kan ik mijn activiteit ook digitaal maken?
  Vb. Op welke apps kan ik routes invoeren? Zijn er manieren om mijn acitiviteit meer interactief te maken? Wat is geochache? Bestaat er een app voor tentoonstellingen? Hebben QR-codes zin?
12.45broodjeslunch (tot 13.30 uur)

Praktisch

 • Wanneer: zaterdag 28 oktober van 9.30 tot 12.45 uur
  Aansluitend lunch tot 13.30 uur
 • Waar: Bibliotheek Maldegem, Schouwburgplaats 3
 • Kostprijs: 6 euro (lunch inbegrepen).
 • Inschrijven verplicht en kan tot woensdag 25 oktober. Jouw inschrijving is pas definitief door 6 euro over te schrijven op het rekeningnummer  BE 97 7370 1306 6549 (COMEET) met als mededeling:  ‘Studiedag 28/10 + Je naam’.

Inschrijven voor deze vorming is niet meer mogelijk.

Voor wie? Verenigingen die iets rond erfgoed willen doen, musea en bezoekerscentra. Ook andere verenigingen en organisaties die graag meer willen weten over de mogelijkheden van online en digitale communicatie zijn welkom. Enige voorkennis is mooi meegenomen maar niet noodzakelijk.

Heb je nog vragen over deze vorming? Contacteer ons dan via erfgoedcel@comeet.be of 09 373 75 96.

Deze vorming is een initiatief van COMEET/Erfgoedcel Meetjesland in samenwerking met Bibliotheek Maldegem en Toerisme Meetjesland.