Vette Veemarkt in Zomergem


Vette VeemarktOp 20 maart 2016 organiseert de gemeente Zomergem voor de 149ste keer de Vette Veemarkt. Deze prijskamp voor het best gevormde slachtvee met uitreiking van ereprijzen en geldprijzen is uniek in het Meetjesland. Naast de kleurrijke veemarkt is er eveneens talrijke randanimatie.

De Vette Veemarkt kan rekenen op een heel rijke traditie: al in 1847 zou de allereerste editie van de veemarkt hebben plaatsgevonden, al is de traditie wellicht veel ouder. De veemarkt in Zomergem staat in het rijtje van de grote veemarkten in Brugge, Antwerpen en Gent en is de enige veemarkt in het Meetjesland die vandaag nog bestaat.

Op zondag 20 maart om 10 u. openen de jachthoornblazers officieel de Vette Veemarkt. Nadien wordt er vee gekocht en verkocht én worden er tal van prijzen verdeeld, denk maar aan de Kampioen van de markt, de Ereprijs voor de vaarzen, de ossen, de koeien, de beste dikbil en vele andere. De Vette Veemarkt is bovenal ook een feest voor jong en oud: zo is er randanimatie en zetten de lokale horeca hun deuren open. Kinderen kunnen opdrachten uitvoeren in de kerk, zich laten schminken of een ritje maken op de huifkar. Tenslotte kunnen bezoekers prijzen winnen door het gewicht van varkens te schatten en door deel te nemen aan de varkentjesworp.

De Vette Veemarkt in Zomergem in samenwerking met het gemeentelijk feestcomite, Zelfstandig Ondernemend Zomergem en andere partners. Meer informatie over de Veemarkt en het programma vind je op de website van de gemeente Zomergem.