UiTPAS Meetjesland: de eerste cijfers!


cijfersUiTPAS Meetjesland werd eind augustus 2017 gelanceerd. De kaart is nu zo’n anderhalve maand te koop, tijd dus voor de eerste cijfers!

1276 pashouders

Na anderhalve maand zijn er maar liefst 1276 houders van een UiTPAS Meetjesland.

27% uit Assenede, 73% uit Eeklo

Ongeveer een kwart van de pashouders komt uit Assenede, de meerderheid komt uit Eeklo.
Niet geheel verwonderlijk, gezien de voorgeschiedenis met de Komuitpas in Eeklo en het hogere inwonersaantal daar.

Verkoop algemene passen boomt in Assenede, Eeklo neemt het voortouw bij verkoop passen met kansentarief.

Assenede nam een vliegende start in de verkoop van de algemene UiTPASsen, waarmee pashouders punten kunnen sparen en inruilen tegen voordelen. Maar liefst 70% van de algemene passen werden verkocht in Assenede, 30 % van de algemene passen werden verkocht in Eeklo.

Passen met kansentarief, die mensen met een beperkt inkomen recht geven op korting, werden relatief gezien meer verkocht in Eeklo: 90% van de passen met kansentarief werden hier verkocht. Opnieuw niet onlogisch, gezien de goed ingeburgerde Komuitpas die de UiTPAS voorafging. Hierin schuilt echter ook een gevaar: Eeklonaars zouden UiTPAS Meetjesland onterecht kunnen beschouwen als een nieuwe Komuitpas, terwijl het om een veel ruimer systeem gaat: de UITPAS is meer dan een pas waar mensen in armoede korting mee kunnen krijgen, maar een algemene vrijetijdspas waarmee iedereen punten kan sparen en inruilen. In Eeklo zal de komende maanden dan ook verder ingezet worden op het promoten van de UiTPAS als algemene vrijetijdspas.

Ruim aanbod organisatoren

Naast de stedelijke en gemeentelijke vrijetijdsdiensten van Assenede en Eeklo doen ook heel wat verenigingen mee met UiTPAS Meetjesland. Je kunt met je UiTPAS bij maar liefst 70 verenigingen in Assenede en Eeklo terecht! Het verenigingenaanbod is breed en gevarieerd, met 48% (socio-) culturele verenigingen, 30% sportverenigingen en 22% jeugdverenigingen. Bekijk alle organisatoren hier.

Ingeruilde welkomstvoordelen

Bij aankoop van een UiTPAS Meetjesland krijgen pashouders een heel aantal welkomstvoordelen, voordelen die kunnen gebruikt worden zonder nog maar 1 punt gespaard te hebben. Van een tas soep of  een complete maaltijd, tot een duik in het zwembad of een gratis film. Intussen werden al 140 welkomstvoordelen opgenomen. Het populairste voordeel is de gratis tas verse soep in Wijkcentrum De Kring.

Inruilvoordelen

IJverige spaarders kunnen hun punten tegen heel wat verschillende voordelen inruilen: momenteel zijn er maar liefst 29 actieve inruilvoordelen, gaande van gratis drankjes tot gratis tickets of mooie kortingen. Momenteel is het gratis drankje in LDC de Piramide in Assenede het populairste inruilvoordeel.

Dankzij deze inruilvoordelen kunnen organisatoren hun aanbod extra in de kijker zetten en een nieuwe publiek aantrekken, of het huidige publiek belonen met een extraatje. Hier lees je er meer over.

Vragen? Graag meer weten over UiTPAS Meetjesland? Contacteer Stefanie De Pauw, projectmedewerker UiTPAS Meetjesland via stefanie.de.pauw@comeet.be.