Uitleendienst Erfgoed Vlaamse Overheid


(c) Eddy Daniëls, PCCE

Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking. Dat materiaal is een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties.

Heb je plannen om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Op de website www.uitleendiensterfgoed.be kun je het volledige aanbod hulpmiddelen verkennen of meteen een aanvraag indienen.
Na goedkeuring van de aanvraag kun je het bestelde materiaal ophalen. Voor de provincie Oost-Vlaanderen zijn dit de afhaalpunten:

  • Erfgoedcel Waasland, Sint-Niklaas
  • Erfgoedcel Viersprong, Oosterzele

Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan.
Bijkomend advies of extra begeleiding is altijd mogelijk. Zowel het Departement Cultuur, Jeugd en Media als het steunpunt FARO stellen hun expertise graag ter beschikking: erfgoedconsulenten@vlaanderen.be – info@faro.be. Alle praktische informatie kun je ook nalezen in deze handige brochure.

De uitleendienst van Erfgoedcel Meetjesland blijft natuurlijk ook nog steeds bestaan. Voor een overzicht van de materialen die je bij ons kunt ontlenen kun je op deze pagina terecht.