Studiedag voor Meetjeslandse cultuurmedewerkers


Zoals elk jaar organiseert COMEET ook dit jaar een studiedag voor Meetjeslandse Cultuurmedewerkers. En we nodigen jou daar graag op uit! Op dinsdag 25 juni bezoeken we de bibliotheek van Kortrijk en het BUDA Kunstencentrum. Het belooft opnieuw een leerrijke dag te worden.

Zin om mee te gaan? Laat het ons snel weten via het inschrijvingsformulier. Hieronder vind je een gedetailleerd programma.

EERSTE STOP
Centrale bibliotheek van Kortrijk

Adres: Leiestraat 30, 8500 Kortrijk

9 – 9.15 u.    Ontvangst met koffie
9.15 – 10.15 u.    10 jaar games en gaming in de bib

Jürgen Van Lerberghe, projectcoördinator educatie-ICT, vertelt je alles over de collectie games die de bib verhuurt en hun gamezone. Ze hebben in Kortrijk bovendien een pak ervaring met het organiseren van game-events zoals ‘Gamen in je buurt’: gamen op locatie met kwetsbare jongeren. Momenteel werken ze ook aan STEM- en coding-sessies.

10.15 – 10.30 u.     Rondleiding in bib
We bekijken de gamecollectie van dichtbij en ontdekken de benedenverdieping van de bib die volledig heringericht wordt met o.a. een gameclub. Bibliotheken die zelf een collectie willen starten of ook een game-event willen organiseren, krijgen nu ook de kans om gericht hun vragen te stellen aan Jürgen. Zij kunnen later aansluiten bij ons tweede bezoek van de dag.

TWEEDE STOP
Bezoek Kunstencentrum BUDA & ZUIDWEST Kortrijk


10.40 – 11 u.     Rondleiding op het BUDA eiland
We maken een korte wandeling rond het verleden en het nu van het eiland en de cultuursite.

11 – 11.45 u.     Voorstelling BUDA Kunstencentrum
Kristof Jonckhere, directeur van het Kunstencentrum, vertelt over de organisatie, het verhaal van de kunstcreatie en de verbinding met de lokale economie. Het Kunstencentrum viel onlangs ook in de prijzen op het filmfestival van Cannes. BUDA kaapte er de innovatieprijs weg, omdat ze kinderen, jongeren en gezinnen in kwetsbare posities nauw betrekken in hun filmwerking.

11.45 – 12.15 u.     Voorstelling ZUIDWEST
Marnix Thys, de algemene coördinator van ZUIDWEST, gaat dieper in op de intergemeentelijke samenwerking tussen 13 steden en gemeenten die zij al 24 jaar runnen in Zuid-West-Vlaanderen. Inspirerend om te zien waar zij bijvoorbeeld de accenten leggen in het nieuw decreet in vergelijking met COMEET en onze regio.

LUNCH
BUDA Kitchen

We gaan gezellig samen aan tafel in BUDA Kitchen, een bistro, co-workpingplace en ontmoetingsplaats. Op het menu: heerlijke pasta, soep, kraakverse dagschotels, homemade veggie, originele slaatjes … µ

INSCHRIJVINGEN
De studiedag is gratis, maar om praktische redenen vragen we je om je even in te schrijven. Laat ons zo snel mogelijk weten of je meegaat via het het inschrijvingsformulier.

De Centrale bibliotheek is makkelijk bereikbaar vanaf het station (8 min. wandelen) en er is ook parkeermogelijkheid in de buurt.