Studiebezoek CC Scharpoord


Op 4 september organiseerde COMEET een studiebezoek aan CC Scharpoord voor de Meetjeslandse cultuurmedewerkers.

Scharpoord is één van de mooiste Vlaamse cultuurcentra. Een voorbeeld van functionalistische architectuur dat tegelijk aantoont hoe oudere en hedendaagse architectuur naadloos op elkaar kunnen aansluiten en toch elk hun eigen kwaliteiten en présence blijven behouden.

Maar ‘Scharpoord’ is tegelijk veel meer dan een gebouw. Het Cultuurcentrum bestaat ondertussen een goede 40 jaar en wist in die tijd uit te groeien tot een uitermate brede werking in Knokke-Heist. Zo is bijvoorbeeld de Jeugddienst er onderdeel van het CC en vind je vele ‘cultureel-toeristische’ klemtonen in verschillende aspecten van hun werking terug. En daar houdt het niet op: het Cultuurcentrum staat op de drempel om in de toekomst samen met de collega’s van de bib en Erfgoed uit te groeien tot een integraal Cultuurhuis. Het Gemeentebestuur gaf hiervoor recent toestemming.

Directeur Pedro Oosterlinck gaf ons een warm welkom en na een introductie in de algemene werking van Scharpoord konden we genieten van een begeleide rondleiding.

De dag was meer dan geslaagd en vol inspiratie trokken wij terug naar het Meetjesland!