Publicatie over Krulbollen en Cogétama nu online


Erfgoed leeft

Erfgoed leeft! is de publicatiereeks van Erfgoedcel Meetjesland en neemt je mee naar het Meetjesland van vroeger en nu. Het zijn boekjes boordevol boeiende verhalen, fijne weetjes en bij bijzonder beeldmateriaal.

De publicatiereeks is reeds uitverkocht, maar naar aanleiding van het Volkssportenweekend en de Europese Spelen rond krulbollen in Evergem én het Cogetama Fest in Knesselare, kan je de publicaties Meetjesland Krulbolt en Meetjesland Werkt (Cogétama) online lezen en downloaden.

Meetjesland Krulbolt gaat over de typisch Meetjeslandse volkssport krulbollen. Het boek belicht de geschiedenis van het krulbollen, het vakjargon, de spelregels en werpt een blik op de toekomst. Het hart van het krulbollen ligt in het Meetjesland. Krulbollen is een erfgoedthema dat alle Meetjeslandse gemeenten en inwoners met elkaar verbindt. Het is een onderwerp waarbij cultuur, sport, toerisme en erfgoed elkaar ontmoeten.

Klik op de cover om het boekje online te lezen of te downloaden:

01 Meetjesland Krulbolt


Meetjesland werkt – Cogétama doet je de geschiedenis van de sigarennijverheid in het Meetjesland herbeleven: de herinneringen, de verhalen, de sociale problematiek, … met bijzondere aandacht voor de Cogétama-fabriek in Knesselare.

Klik op de cover om het boekje online te lezen of te downloaden:

07 Meetjesland werkt - Cogetama

Benieuwd naar de andere boekjes? Bekijk de volledige publicatiereeks online.