Projecten Bibliotheken Meetjesland


Projecten Regiobib Meetjesland

De projecten van de Bibliotheken Meetjesland kaderen in een groter geheel: de Regiobib Meetjesland.

Lees meer over de Regiobib Meetjesland, het voortraject en de werkprioriteiten

Plug & Play is  een rondreizend project dat games naar de Meetjeslandse bibliotheken brengt. ‘Doom Buttons’, ‘de Speelfabriek’ en ‘Belgian Arcade’ zijn drie spannende games voor jong en oud. Plug & Play zet in op het sociale en leerrijke aspect van gaming.

Meetjesland Reuzenland is het project dat COMEET uitvoert met de middelen van de Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid.

Ook de Meetjeslandse Bibliotheken zetten het thema in de kijker, met een reuzevoorleesweek en enkele activiteiten tijdens kunstendag voor kinderen.

Booktubes zijn digitale boekbesprekingen via storytelling, animatie, stop-motion, …

Met dit project wil Bibliotheken Meetjesland/ COMEET het kinderen, jongeren en volwassenen, die moeite hebben met lezen, makkelijker maken. In iedere Meetjeslandse bib komt er een visueel herkenbare en aantrekkelijke Makkelijk Lezen Plek met aangepaste boeken en andere hulpmiddelen.

Bibliotheken Meetjesland is het eerste bibliotheeksamenwerkingsverband in Oost-Vlaanderen dat zo’n uitgebreide tabletklas aankoopt en ter beschikking stelt. De aankoop van de tabletklas past binnen de decretale opdracht rond mediawijsheid voor de bibliotheken.