Organiseer een activiteit op Erfgoeddag 2016


logo erfgoeddagIn september 2015 startte de inschrijvingsperiode van Erfgoeddag 2016. En die loopt tot zondag 17 januari 2016. Een maand langer als vorige jaren dus, wat positief is voor de organisatoren.

En er zijn wel meer zaken veranderd. We zetten alles op een rijtje voor jou.

Erfgoeddag vindt plaats op zondag 24 april 2016 en heeft als thema ‘Rituelen‘.

Timing

  • Tot zondag 17 januari 2016 kan je je activiteit inschrijven via www.erfgoeddag.be/inschrijving. Bij het inschrijven van een activiteit, kan je meteen ook het nodige promotiemateriaal bestellen.
  • Eind november en begin december: Dokterskabinet: ‘Kom je voorbereidingen checken bij de coördinatiecel Erfgoeddag’.
  • Maandag 18 tot en met woensdag 27 januari 2016: Naleesronde door de lokale coördinatoren en de erfgoedcel.
  • Dinsdag 4 februari 2016: Samenkomst Werkgroep Erfgoeddag
  • Begin februari 2016: Coördinatiecel Erfgoeddag brengt de organisaties van wie de activiteiten niet werden weerhouden op de hoogte
  • Eind februari 2016: Levering van het promotiemateriaal bij de deelnemers
  • 14 maart 2016: Erfgoeddagprogramma online
  • Zondag 24 april 2016: Erfgoeddag ‘Rituelen’

Inspiratie opdoen

Op www.erfgoeddag.be kan je de komende maanden inspirerende blogberichten lezen over het thema ‘Rituelen’. De traditionele inspiratiegids valt begin oktober 2015 in je bus.

inspiratiebrochure erfgoeddag 2016

Kwaliteitscomité wordt Werkgroep Erfgoeddag

De Werkgroep is samengesteld uit leden van de Stuurgroep Erfgoeddag, erfgoedcellen en FARO-werknemers. Zij zullen tips en suggesties formuleren bij de activiteiten die op het eerste zicht niet in het Erfgoeddag-programma thuishoren. Indien bepaalde info ontbreekt of iets niet helemaal duidelijk is, ontvangt de lokale coördinator, de deelnemer en de erfgoedcel hiervan zo snel mogelijk bericht.

Als een activiteit niet voldoet aan de algemene voorwaarden, kan de Werkgroep Erfgoeddag hem nog altijd afkeuren.

Je kan ook terecht bij Erfgoedcel Meetjesland voor advies over je Erfgoeddag-activiteit op 09 373 75 96 of erfgoedcel@comeet.be.

De dokterskabinetten

Heb je plannen om aan Erfgoeddag deel te nemen, maar ben je niet helemaal zeker van je stuk? De coördinatiecel Erfgoeddag organiseert in het najaar twee dokterskabinetten, dit is hét moment om je ideeën, twijfels en vragen aan ons voor te leggen. We zijn een en al oor en geven je graag tips om tot een nog mooiere Ergoeddag-activiteit te komen. Heb je twijfels of je activiteit in het programma van Erfgoeddag thuis hoort, dan kan je dit op het dokterskabinet met ons bespreken.

De dokterskabinetten gaan door in Tielt en Aarschot. Klik hier voor info en data over de dokterskabinetten.

Communicatie en promotie

Bij de inschrijving van je activiteit kan je promotiemateriaal bestellen, net als vorige jaren. Er is geen nationale programmabrochure meer.

Voor het Meetjesland komt er opnieuw een UiTkrant met daarin het overzicht van de Meetjeslandse Erfgoeddag-activiteiten. Ook op www.uitinhetmeetjesland.be kan het overzicht bekeken worden. Verder wordt er promotie gemaakt via de andere websites van COMEET, de Facebook-pagina’s, een persbericht, …

Vragen of opmerkingen? 09 373 75 96 of erfgoedcel@comeet.be

Gerelateerd aan dit bericht:

  • Elke eerste zondag na de paasvakantie vindt de Erfgoeddag plaats. Erfgoeddag is een heel bijzondere dag. Het is de hoogdag van het cultureel erfgoed, dat is het roerend en immaterieel…