Ook Maldegem maakt werk van een ‘Wegwijzer Vrijetijdsparticipatie’


Gemeente Maldegem sensibiliseert verenigingen om aandacht te besteden aan de verschillende drempels die gebruikers ervaren bij deelname aan cultuur- of sportactiviteiten. Dat doen ze door het opmaken van een brochure ‘Wegwijzer Vrijetijdsparticipatie’, met algemene info en praktische tips op maat van verenigingen.

Met de invoer van UiTPAS Meetjesland werkt gemeente Maldegem actief aan het bevorderen van de vrijetijdsparticipatie van alle inwoners, met extra aandacht voor mensen in armoede. UiTPAS werkt in eerste instantie aan de financiële- en informatiedrempel, maar er zijn natuurlijk nog heel wat andere drempels waar organisatoren aandacht voor kunnen hebben.

In de folder ‘Wegwijzer Vrijetijdsparticipatie’ worden verenigingen die met het thema aan de slag willen op weg gezet. Met inspiratie en tips die vrijetijdsaanbieders helpen een werking te realiseren waar iedereen zich welkom voelt! Bekijk deze brochure hier>

Deze brochure werd opgesteld naar het voorbeeld van de brochure die de Dienst Vrije Tijd van Assenede al eerder opstelde voor haar verenigingen. Een mooi voorbeeld van regionale kennisdeling!

Gerelateerd aan dit bericht: