Nieuwe website meetjes.land


meetjes-landDe nieuwe website meetjes.land is het digitale luik bij de vernieuwing van de toeristische erfgoedborden in het Meetjesland. Als een erfgoed-gps loodst de website je naar de dichtstbijzijnde erfgoedlocatie.

Vernieuwing toeristische erfgoedborden 

In samenwerking met Toerisme Meetjesland, de 14 gemeenten, de lokale erfgoedverenigingen en enkele vrijwilligers vernieuwde COMEET de 275 toeristische erfgoedborden in het Meetjesland. Er werden ook nieuwe borden bijgeplaatst: in totaal zijn er 343 erfgoedlocaties met een bord. De borden vertellen de verhalen achter de historische locaties en helpen de identiteit van de gemeente mee vorm te geven.

Meetjes.land 

COMEET ontwikkelende een bijkomend digitaal luik: de nieuwe website meetjes.land geeft een overzicht van alle locaties, met extra beeldmateriaal en informatie.

Wanneer je met je smartphone naar de website surft, zie je meteen de dichtstbijzijnde erfgoedlocatie. Net als een soort erfgoed-gps loodst de website je naar deze locatie én geeft het je de mogelijkheid om ook andere locaties in de buurt te ontdekken. Ook zonder smartphone kan je de website bezoeken. De website geeft een volledig overzicht van de 343 erfgoedlocaties in het Meetjesland, met extra foto’s en meer informatie bij de locaties.

Foto’s, extra informatie of andere zaken kunnen nog toegevoegd worden aan de website. Heb je een suggestie? Laat het ons weten via erfgoedcel@comeet.be.

Gerelateerd aan dit bericht: