Startmoment Meetjesland Reuzenland


ca_object_representations_media_4455_lowresdownloadNa de overhandiging van de Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid in september lanceerde COMEET een oproep naar ideeën over de besteding van deze geldprijs (t.w.v. 10 000 euro). Een jury maakte een preselectie en uiteindelijk besliste het publiek tijdens de Cultuurhappening Meetjesland: het geld van de cultuurprijs zal gebruikt worden voor een project rond de Meetjeslandse reuzen.

Beheert jouw organisatie een reus en heb je interesse om mee te doen? Vul deze vragenlijst in of neem contact op met ons.

Startdag op zaterdag 4 maart 

Op zaterdag 4 maart organiseert COMEET het startmoment van dit reuzenproject. We willen de Meetjeslandse reuzengemeenschappen en andere geïnteresseerden samenbrengen en enkele ideeën toelichten en verder concretiseren.

Op het programma:

  • 12 uur: lunch 
  • 12.30 uur: verwelkoming en inspirerende lezing over reuzenerfgoed door Johan Vencken (Reuzen in Vlaanderen)
  • 13.30 uur: conclusies bevraging en voorstelling van plannen
    Samen met u bekijken we graag hoe we het project vorm kunnen geven. Op basis van de online bevraging en wat we opvingen uit de gemeenten, hebben we enkele voorstellen die we graag met u aftoetsen.
  • 16 uur: terugkoppeling

Praktisch:

Bevraging reuzengemeenschappen

Om dit startmoment vorm te geven doet COMEET een bevraging naar de verenigingen, organisaties, vrijwilligers, … die zorg dragen voor een Meetjeslandse reus. Op die manier willen we peilen naar de behoeften en ideeën van de Meetjeslandse reuzengemeenschappen. Dit zal de basis vormen van enkele concrete projecten, activiteiten of concepten.

> Klik hier voor de online vragenlijst <

Ontvang je de vragenlijst liever op papier? Of heb je nog aanvullingen? Laat het ons weten via erfgoedcel@comeet.be of telefonisch op 09 37 375 96.

Daarnaast willen we de Vlaamse Reuzenkaart aanvullen met de Meetjeslandse reuzen. Meetjeslandse reuzen die nog niet op de kaart staan, kunnen zich aanmelden via het online invulformulier.

Het is de bedoeling om samenwerking te stimuleren, maar zeker ook om op lokaal vlak concrete resultaten te boeken. We zetten in op volgende lijnen: zorg voor het reuzenerfgoed (aanvullen inventaris, digitalisering materiaal, …), belangstelling voor de Meetjeslandse reuzen, uitbouw reuzennetwerk, …

OPROEP: beeldmateriaal en informatie over Meetjeslandse reuzen

De bestaande e-expo’s over de Meetjeslandse reuzen op de Erfgoedbank Meetjesland zullen aangevuld worden. Heb je zelf nog (oude) foto’s of ander materiaal van Meetjeslandse reuzen? Laat het ons weten via erfgoedcel@comeet.be.

> >> Hebt u een hart voor reuzen en/of Meetjeslands erfgoed? Kan u wat overweg met een computer? We zoeken nog enkele vrijwilligers die willen helpen met het invoeren van materiaal op de erfgoedbank.

Heb je nog vragen of suggesties? Neem contact om met ons via erfgoedcel@comeet.be of 09 373 75 96.

Gerelateerd aan dit bericht: