Meetjesland investeert bijna 100.000 euro in erfgoed


In 2015 werd in het Meetjesland bijna 100.000 euro geïnvesteerd in erfgoedprojecten. Dat bedrag is een optelsom van de inbreng van gemeentebesturen, verenigingen, organisaties en COMEET.

Met ondersteuning van het subsidiereglement cultureel erfgoedprojecten van COMEET, maar vooral door de inspanningen van de vele vrijwilligers in het Meetjesland werden tal van prachtige erfgoedprojecten gerealiseerd in de regio.

Denk maar aan ‘Den Broaven goad uit’ in Assenede, de reeks Hansbeekse dubbelportretten naar aanleiding van 20 jaar Vlak Af, Groet’n uit Waarschoot, of het project rond de Arme Klaren in Middelburg. Een kleine selectie uit de vele projecten die het Meetjeslandse erfgoed jaar na jaar sterker maken.

Veelal was de realisatie enkel mogelijk met de steun van COMEET, maar voor andere projecten was de steun van COMEET een welkom steuntje in de rug die het de vrijwilligers mogelijk maakte om zich vooral met de inhoud bezig te houden.

Subsidiereglement COMEET

Ook in 2016 organiseert COMEET twee indienrondes voor het subsidiereglement cultureel erfgoedprojecten. Heb je een idee voor een erfgoedproject, maar heb je nog nood aan tips, advies en centen? Maak dan een afspraak met Erfgoedcel Meetjesland. en dien een subsidiedossier in tegen 1 mei of 15 november 2016.

COMEET werkt momenteel aan een update van het subsidiereglement. Het nieuwe reglement en aanvraagformulier zijn halverwege maart terug te vinden op de website.

Gerelateerd aan dit bericht: