Maak kennis met de stuurgroep UiTPAS Meetjesland!


Een UiTPAS lanceren is een omvangrijke taak: het verenigt niet alleen verschillende gemeenten (Eeklo & Assenede), verschillende besturen (gemeente- en OCMW-besturen), maar ook verschillende sectoren (cultuur, jeugd, sport, sociale sector) en verschillende organisatoren (van gemeentelijk aanbod over een muziekclub tot vzw’s en private actoren).

Een divers samengestelde stuurgroep om dit project te trekken is dan ook onontbeerlijk. We stellen de leden graag aan je voor!

  • Vanuit gemeente & OCMW Assenede: Marlies Goethals & Sofie Van Waes (dienst Vrije Tijd) en Luc De Groote (diensthoofd Welzijn OCMW).
  • Vanuit gemeente & OCMW Eeklo: Frederik Rogiers (stafmedewerker cultuurparticipatie) Ilse Van Coppenolle, (sportfunctionaris) Katty Van de Voorde (beleidsadviseur) en Koen Geirnaert (coördinator lokaal sociaal beleid).
  • Vanuit Wijkcentrum De Kring in Eeklo: Jan Matthys (coördinator) Micheline Van Acker en Anita Goethals.
  • Vanuit Cultuuroverleg Meetjesland: Stefanie De Pauw (projectmedewerker).
  • Vanuit CultuurNet Vlaanderen: Barbara Lefebure, partnermedewerker. Afhankelijk van het thema is ook Karel De Rudder, partnermedewerker, aanwezig.
  • Vanuit regionale jeugddienst Meetjesman: Niels Berlé

Stuurgroep_UiTPAS_Meetjesland_2017

De stuurgroep volgt de algemene voortgang van het project op. Zij zorgen voor een regionaal kader wat betreft solidaire kostendeling, doelgroepafbakening, prijs van de pas, …  Zaken die in aparte werkgroepen besproken worden, zoals communicatie, worden ook bekrachtigd door de stuurgroep. Bovendien zijn de leden van de stuurgroep rasechte ambassadeurs voor het project en houden ze het warm binnen hun eigen netwerk.

De lokale vertegenwoordigers zorgen voor de terugkoppeling naar de besturen. Daarnaast worden de betrokken besturen ook op regelmatige basis uitgenodigd om een overleg bij te wonen.

Meer weten? Stel je vraag aan Stefanie via stefanie.de.pauw@comeet.be

Gerelateerd aan dit bericht:

  • 2017 wordt het jaar waarin UiTPAS Meetjesland gelanceerd wordt. En we mogen dit belangrijke jaar inzetten met goed nieuws! Het UiTPASproject dat COMEET indiende bij LEADER werd goedgekeurd door de…
  • In de loop van 2017 zullen drie nieuwe regio’s kunnen starten met UiTPAS: stad Lier, regio Meetjesland en regio Westhoek. Dat hebben minister van Cultuur Sven Gatz en minister van…