Landschapspark Drongengoed op zoek naar gastheren en ambassadeurs


Landschapspark Drongengoed zoekt naar ondernemers die een warme gastheer willen zijn voor het gebied en naar inwoners die als ambassadeurs mee de pracht van Drongengoed willen helpen uitdragen. In december zijn er twee informatiebijeenkomsten gepland: op 4 en op 19 december.

In het kader van een Europees Leaderproject en in opdracht van Toerisme Oost-Vlaanderen voert IVN Natuureducatie uit Nederland een opleidingstraject ‘Gastheer’ uit voor toeristische ondernemers in de gemeenten van het Landschapspark (Aalter, Beernem, Eeklo, Knesselare, Maldegem, Waarschoot en Zomergem). Daarnaast zullen ook inwoners en andere enthousiastelingen uit de zeven gemeenten een opleiding ‘Ambassadeur’ kunnen volgen. De opleidingen zijn voorzien in het voorjaar van 2019.

Voor de opleiding ‘Gastheer’ is een informatiebijeenkomst voorzien op woensdag 4 december van 14 tot 16 uur in de gemeentezaal van Knesselare (De Plaats 14, 9910 Knesselare). Ondernemers zijn van harte uitgenodigd. Wij mikken op: logiesuitbaters, hotels, B&B’s, restaurants, campings, vakantiewoningen, agrotoerisme, producenten van lokale hoeve- en streekproducten, professionele gidsen… Zij kunnen tijdens de opleiding als professionals hun kennis over Landschapspark Drongengoed verbreden en leren die kennis en dat enthousiasme ook overbrengen op de klanten, wat leidt tot grotere tevredenheid en terugkeergedrag. De ondernemer ontvangt een officiële certificering en maakt deel uit van een groot netwerk van 2400 gastheren in Nederland en België, waar men in Nederland op toeristisch vlak al heel ver mee staat.

Voor de opleiding ‘Ambassadeur’ is een informatiebijeenkomst voorzien op woensdag 19 december van 20 tot 21u30, ook in de gemeentezaal van Knesselare (De Plaats 14, 9910 Knesselare). Geïnteresseerde inwoners en enthousiastelingen van het Landschapspark zijn van harte uitgenodigd. Wij mikken op buurtbewoners of frequente bezoekers van het gebied die enthousiaste ambassadeurs willen worden van Landschapspark Drongengoed. Zij doen dat vanuit enthousiasme en gewoon omdat zij heel veel van het gebied houden. Toerisme Oost-Vlaanderen en IVN Natuureducatie willen u u graag betrekken bij en enthousiasmeren over de natuur, het landschap en de cultuurhistorie binnen Landschappark Drongengoed. Je leert het gebied nog beter kennen, bouwt mee aan een positief imago van het landschapspark én stimuleert het draagvlak voor behoud van het prachtige landschap en de natuur binnen Landschapspark Drongengoed bij zowel toeristen als mensen uit de omgeving. Na deelname is jouw enthousiasme nog groter, jouw kennis verbreed én kan je die nog beter overbrengen op bezoekers aan het gebied. Je ontvangt een officieel certificaat van deelname en wordt lid van een netwerk van ambassadeurs.

Inschrijven of meer weten?

Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Erik Hennes van Toerisme Oost-Vlaanderen via erik.hennes@toerismemeetjesland.be of 09 378 67 01 of Noëlle Verhage van IVN Natuureducatie via n.verhage@ivn.nl of +31(0)113 21 16 75