Kunstwerken in openbare ruimte


De website meetjes.land brengt meer dan 300 locaties in kaart. Het zijn huizen, kerken, monumenten of landschappen met een bijzonder verhaal. Een verhaal dat je een kijkt geeft in het rijke culturele erfgoed van ons Meetjesland, een streek met een zacht karakter en een sterk verleden. Binnenkort vind je daar ook een overzicht van de kunstwerken in openbare ruimte terug.

Surf naar Meetjes.land op je smartphone (vergeet je GPS niet aan te zetten) en wij helpen je naar de dichtstbijzijnde erfgoedlocatie, monument en nu ook het dichtsbijzijnde kunstwerk.

Ben je op locatie? Neem dan gerust een mooie foto en bezorg het ons via erfgoedcel@comeet.be, zo kunnen we de foto toevoegen aan de website.

 

De website kwam tot stand onder input van COMEET met dank aan:

Gemeenten Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot, Wachtebeke, Zelzate en Zomergem.

Heemkundig genootschap De Twee Ambachten, Werkgroep Erfgoed, Landschap & Stadsvernieuwing, de Gemeentelijke Cultuurraad Evergem, Koninklijke vtb Fotoclub Evergem, Marcus Dauwe, Willy Stevens, Werkgroep geschiedenis Vinderhoute (Lovendegem), erfgoedcomité Maldegem, Heemkundige vereniging Het Land van Nevele, Erik Versluys, Heemkundig erfgoed Waarschoot, Heemkundige Kring De Vierschaar, Toerisme Waasland, Cultuurraad Zelzate en Adviesraad Economie Zelzate en Erfgoedgroep Zomergem.