Jouw bibliotheek terug open vanaf 8 juni


Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad van 13 mei, staan ook de bibliotheken uit het Meetjesland te popelen om opnieuw lezers te ontvangen vanaf de week van 8 juni.

Hierbij konden de aangesloten bibs op de support van COMEET rekenen voor afstemming en communicatie, zodat de heropstart maximaal in alle veiligheid kan verlopen.

Let wel: check op de website van jouw bib de juiste startdatum en openingsuren.

SAFE BIB!

Veilig naar de bib kunnen gaan, staat dus voorop! De Regiobib Meetjesland volgt hierbij de richtlijnen van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie (VVBAD). Zo kan je nog geen gebruik maken van de leeszalen, is er geen of beperkte toegang tot de pc’s en zal bij voorkeur niet cash betaald kunnen worden.

Kom je naar de bib? Bereid je dan even voor:

  • Ga naar de website van jouw bibliotheek om te kijken of er eventueel specifieke richtlijnen zijn en om de huidige openingsuren te controleren.
  • Maak eventueel al een boekenlijstje aan (dit kan via ‘Mijn bibliotheek’)
  • Kom bij voorkeur alleen (of met maximum 1 kind), draag een mondmasker, ontsmet je handen en houd voldoende afstand.

Bibliotheken zullen ook een looproute uitstippelen en een systeem gebruiken van gelimiteerde toegang aan de hand van (winkel)mandjes. Lezers worden gevraagd hun bezoek te beperken in tijd.

De afhaaldienst van de bib blijft, zeker voor risicogroepen, voorlopig wel behouden. Een mooi extraatje: reserveringsgelden zullen tot en met 1 september niet worden aangerekend en de inleverdatum van huidig uitgeleende materialen is verlengd tot 30 juni!

COMEET ondersteunt de gecoördineerde heropstart van Regiobib Meetjesland

De aangesloten bibliotheken konden voor afstemming en communicatie op de ondersteuning van COMEET rekenen. Tijdens overleg werd een datum vastgelegd vanaf wanneer de bibliotheken opnieuw konden openen en werden de maatregelen op elkaar afgestemd.

COMEET zette daarbij ook een volledige ‘Safe Bib’-campagne op:

Je kan met  vragen natuurlijk ook altijd terecht bij jouw bibliotheek. Meer informatie vind je terug op hun website: