Regiobib Meetjesland viert jeugdboekenmaand


In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Regiobib Meetjesland viert mee met een LIVE voorstelling van Hilde Rogge.

Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. We zullen hen een maand lang op verschillende manieren in de kijker zetten want…

…LEZEN IS EEN FEEST!

Verhalen & meer

Regiobib Meetjesland viert ook feest tijdens de jeugdboekenmaand!

Niemand minder dan Hilde Rogge zette het feest in met een LIVE filmvoorstelling van ‘Het Hartroerende Verhaal van Hartenhaas’ op woensdag 3 maart!

Je kon de film met intro de hele maand maart herbekijken op ons YouTube-kanaal.


Spaar hier tijdens de filmvoorstelling je punt met je UiTPAS Meetjesland!


Het Hartroerende Verhaal van Hartenhaas

Een film van Hilde Rogge

Er is geen druppel water gevallen de laatste weken. Alle dieren worden bang. Want als er geen regen valt, is er geen water. En als er geen water is, is er geen leven. Alleen dood.

Gelukkig is bedachtzame beer bij de pinken ! Hij verzint iets grandioos ! Maar dan komt Haas. Hartenhaas. Hij wil niet. Hij kan niet. Hij mag misschien niet. Het Hartroerend verhaal van Hartenhaas is een grappig en tegelijk ontroerend verhaal over macht en onmacht, kuddegeest en kuddekwelling, over kunst, respect en schoonheid.

Een verhaal voor groot en klein mensenkind. Een verhaal vol bloemenwind!


Een organisatie van Regiobib Meetjesland met de steun van de Vlaamse overheid.