Infomoment voor Asseneedse verenigingen groot succes


Infomoment_UiTPAS_Assenede_9Op donderdag 9 maart werd een infomoment voor Asseneedse verenigingen met interesse in de UITPAS georganiseerd. Een groot succes: maar liefst 80 aanwezigen daagden op om te horen wat UiTPAS voor hun vereniging kan betekenen.

Een UiTPAS lanceren gebeurt in veel gevallen gefaseerd: er wordt gestart met gemeentelijk aanbod, en in een volgende fase worden ook verenigingen aangesproken om mee in het systeem te stappen. 

De stuurgroep van UITPAS Meetjesland wil het graag anders aanpakken: omdat het verenigingenaanbod zo’n belangrijk onderdeel vormt van het Meetjeslandse vrijetijdsaanbod, willen we graag vanaf de lancering al starten met een substantieel aantal verenigingen als UITPAS-aanbieders.

Om die ambitie te realiseren, werd het systeem al toegelicht op verschillende adviesraden in zowel Eeklo als Assenede. Aanvullend daarop kwam de algemene infoavond voor de Asseneedse verenigingen. Karel De Rudder van CultuurNet Vlaanderen en Stefanie De Pauw van COMEET zorgden voor een algemene toelichting van het UiTPAS-systeem en de specifieke voorwaarden voor de regio. Marlies Goethals van de dienst Vrije Tijd in Assenede gaf uitleg bij de lokale ondersteuning. Daarnaast was er ook tijd voor een demo van de balie-applicatie en een getuigenis van een sportvereniging die in Gent al met UiTPAS werkt.

Bij een hapje en een drankje konden de aanwezigen napraten en verder vragen stellen aan de sprekers. Daarnaast werd er ook een infobrochure voorzien waarin antwoord kan gevonden worden op veelgestelde vragen. Klik hier om de infobrochure te bekijken