Doe mee aan Open Monumentendag!


Zondag 11 september vindt de 28ste editie van Open Monumentendag plaats. In heel Vlaanderen kan het publiek kennismaken met bekende en minder bekende erfgoedparels. Is jouw woning een verborgen erfgoedpareltje? Werk je op een unieke historische locatie? Of ben je betrokken bij een archeologische opgraving en wil je dit graag in de kijker zetten? Doe mee aan Open Monumentendag en toon jouw erfgoed aan iedereen! Om jou te informeren en te inspireren over jouw deelname stelde COMEET een handige infobrochure op.

Schrijf je nu in! 

Jouw programma voor Open Monumentendag indienen, kan heel eenvoudig via het online inschrijvingssysteem. Je kan reeds ingevoerde items aanvullen door op de knop “Bewerken” te klikken in het inschrijvingssysteem.

UiTkrant september – oktober 

De UiTkrant september – oktober zal het programma van Open Monumentendag in het Meetjesland weergeven. COMEET krijgt hiervoor een export via Herita.

Let wel: we kunnen enkel activiteiten meenemen die op het moment van de export, eind juni, in het systeem zitten. Activiteiten die vanaf juli voor het eerst ingevoerd worden, verschijnen dus niet in de krant.

Communicatie en familiezoektocht

Je kan het campagnebeeld voor Open Monumentendag 2016 in verschillende versies downloaden op de website van Herita. Wie nog extra materiaal nodig heeft, kan gebruik maken van de digitale sjablonen.

Daarnaast kan je ook gebruik maken van de digitale sjablonen voor de familiezoektocht. Met deze sjablonen kan je op een eenvoudige manier een toffe zoektocht op maat van families in elkaar steken. De sjablonen vind je op de website van Herita.

Open Monumentendag in het Meetjesland

OpenMonumentendagMeetjeslandOm jou te informeren en inspireren over Open Monumentendag stelde COMEET een handig document op met alles wat je als organisator moet weten over jouw deelname. Denk maar aan het promotiemateriaal, jouw inschrijving of de categorieën waarrond je kan werken. Net zoals vorig jaar is er namelijk geen centraal thema meer maar wordt er gewerkt met categorieën waaruit je als organisator kan kiezen. Daarnaast geven we ook enkele tips en voorbeelden mee ter inspiratie.

Gerelateerd aan dit bericht:

  • Op de tweede zondag van september is er jaarlijkse afspraak met Open Monumentendag. In het Meetjesland wordt daar ieder jaar met enthousiasme aan gewerkt door de lokale comités en COMEET.…