In 3 stappen naar een andere wereld


Regiobib Meetjesland zet iedereen in deze coronaperiode aan het lezen. Wat is er beter dan een goed boek om even weg te zijn?

De bibs blijven open en zijn blij hun dienstverlening coronaproof te kunnen verzekeren. Voor wie een bezoek aan de bib nog niet volledig ziet zitten organiseren sommige bibliotheken (nog steeds) afhaalmomenten maar kan je ook gratis e-boeken lenen. Maar hoe ga je nu op zoek naar dat goed boek? Ook daar hebben onze Meetjeslandse bibs een oplossing voor!

Volg deze 3 stappen…

…en kom terecht in een andere wereld:

1. Zoek een boek:

Gebruik hiervoor Mijn leestipper (volwassenen) of BIEBLO (kids)

Mijn Leestipper helpt je zoeken naar een goed fictieboek. Zo wil de bib jou nog beter adviseren en inspireren. Bieblo is dan een intuïtief spel op maat voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Zo vindt iedereen een boek die aansluit bij zijn of haar interesses en leeftijd.

2. Ga naar de bib of leen een gratis e-boek uit

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

3. Maak het lekker gezellig thuis…

…zoek een knusse leesplek en verdwijn helemaal in je boek

Inspireer ons en heel het Meetjesland met jouw favo leesplekje! Stuur een foto naar uitinhetmeetjesland@comeet.be.

Help jij iedereen aan het lezen?

Gebruik dan onderstaand promomateriaal en linken op jouw kanalen:

Deel foto’s van jullie favoriete leesplekjes met de Facebookpagina van UiT in het Meetjesland of via uitinhetmeetjesland@comeet.be.