Nieuw Heemkundig museum in Zelzate


musea-zelzateDe collectie van de Heemkundige Kring Selsaete is sinds kort te bekijken in het heemkundig museum in cultuurhuis ’t Klooster in Zelzate. Naast de vaste collectie, kan je er ook tijdelijke tentoonstellingen bezoeken. De vier Zelzaatse musea bundelden hun aanbod in een nieuwe folder, met als motto “ontdek, herinner, bewonder zoek”.

Heemkundig museum en documentatiecentrum

De vaste collectie bestaat onder meer uit de opgravingsvondsten van Michel Gilleman tijdens de aanleg van het kanaal Gent-Terneuzen (mammoetbeenderen, oude prehistorische werktuigen,…), andere opgravingsvondsten, landbouwalaam, bijzondere weegschalen, een verzameling porseleinen koffiekannen, verzorgingsmateriaal, …

De heemkring organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen, telkens in samenwerking met een plaatselijke verzamelaar. Momenteel toont Mack riské er zijn collectie verrekijkers uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

In het documentatiecentrum kunnen bezoekers alle exemplaren van het heemkundig tijdschrift raadplegen. Dit wordt later aangevuld met meer documentatie over Zelzate.

Je kan het museum bezoeken elke eerste dinsdag van de maand, van 14 tot 17 uur. Voor meer inlichtingen of voor een afspraak kan je terecht bij Arlette Janssens (09 345 09 33 of arlettejanssens@skynet.be). Je vindt het museum op de 1ste verdieping van ’t Klooster in Zelzate (Kerkstraat 64a).

4 Zelzaatse musea onder één dak 

Naast het heemkundig museum vindt je in het Klooster ook het Museum Tweede Gidsen, het Museum Mietje Stroel en het Eddy Wally Museum. Onder het motto “ontdek, herinner, bewoner, zoek” bundelen de vier musea hun aanbod in een nieuwe folder.

Download de nieuwe folder

De musea zijn te bezichtigen elke eerste dinsdag van de maand, van 14 tot 17 uur (gesloten juli en augustus). Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Benieuwd naar andere musea in het Meetjesland? Bekijk het overzicht