Handleiding Grosses Têtes: maak zelf een reuzenhoofd


HandleidingMeetjesland reuzenland is er ook voor creatievelingen: geïnspireerd op de traditie van Les Grosses Têtes et Géants uit Noord-Frankrijk en Spanje ontwikkelde COMEET een handleiding voor het maken van een reuzenhoofd.

Enkele bibliotheken en academies gingen reeds aan de slag met het thema. Zo kan je in de bibliotheek van Eeklo een tentoonstelling én een zoektocht rond reuzenhoofden doen.

 

Tentoonstelling en zoektocht in de bib van Eeklo

De bibliotheek en de kunstacademie Eeklo slaan de handen in elkaar voor een Reuzenzoektocht bib Eeklo_def_lrtentoonstelling én een reuzenzoektocht over reuzenhoofden in de bib.

Kan jij alle reuzenhoofden vinden in de bib?

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van Bibliotheek Eeklo. Bekijk alle praktische info

Workshop Reuzenhoofden op 5 januari
Op vrijdag 5 januari organiseert de bibliotheek een workshop Reuzenhoofden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Inschrijven via bibliotheek@eeklo.be of 09 218 27 00 of aan de balie van de bibliotheek. Bekijk alle praktische info. 

Handleiding: maak een reuzenhoofd

In een 8 stappenplan leer je hoe je met papier maché zelf een reuzenhoofd kan maken. Ideaal voor jeugdbewegingen, scholen, academies, speelpleinen, …

Download de handleiding

Deze handleiding is geïnspireerd op de traditie van Les Grosses Têtes et Géants uit Noord-Frankrijk en Spanje, waarbij de reuzen vergezeld worden van kleinere reuzen: kinderen of jongeren die verkleed zijn en enkel een reuzenhoofd dragen.

Het maken van een reuzenhoofd is niet heel moeilijk, maar vraagt wel wat geduld en precisie. Ideaal voor kinderen vanaf 9 jaar. Let wel: de papier maché moet minstens 24 uur drogen dus je reserveert best twee halve dagen voor het maken van een reuzenhoofd.

Heb je een reuzenhoofd gemaakt? Maak een foto en bezorg het ons via erfgoedcel@comeet.be. Wie weet verschijnt jouw foto ook op www.facebook.com/meetjeslandreuzenland.

https://data.abuledu.org/URI/51a84930

depositphotos_25949823-stock-photo-giants-and-big-heads-feast image_large

 

Reuzenhoofden: in de praktijk

Enkele bibliotheken, scholen gingen reeds aan de slag met de handleiding en het thema. Bekijk hier enkele foto’s van reuzenhoofden:

 

Meetjesland Reuzenland

Deze handleiding kadert in het project Meetjesland Reuzenland, een project waarmee COMEET de reuzen in de regio in de kijker zet. Bestaande (maar ook verdwenen reuzen) worden geregistreerd en onder de aandacht gebracht via diverse acties.

Meer informatie over Meetjesland Reuzenland vind je op www.facebook.com/meetjeslandreuzenland en op de projectpagina.

 

Gerelateerd aan dit bericht:

  • Met Meetjesland Reuzenland brengt COMEET de 40 actieve reuzen én de verhalen van verdwenen reuzen onder de aandacht. Dankzij de Meetjeslandse reuzenzorgers, de gemeenten, cultuurdiensten, bibliotheken, kermiscomités en de vele…
  • Met Meetjesland Reuzenland zet COMEET de Meetjeslandse reuzen in de kijker. Bestaande (maar ook verdwenen reuzen) worden geregistreerd en onder de aandacht gebracht via diverse acties. Maar hoeveel reuzen zijn er…