‘Groet’n uit Waerschoot’! Het einde.


Na drie jaren van keihard werken zet de werkgroep ‘GROET’N UIT WAERSCHOOT’ een punt achter haar werking.

Wat in 2015 begon met een voorstel van toenmalig Curieus-voorzitter Ria Goethals om wat oude foto’s in te zamelen en te zien wat we daarmee konden aanvangen, groeide in de afgelopen drie jaar uit tot een opeenvolging van tentoonstellingen, kalenders, boeken, films en live-concerten.

Het bilan is indrukwekkend

Zo werden er niet minder dan 15.000 foto’s, documenten, affiches enz. gedigitaliseerd, drie straffe tentoonstellingen opgezet, twee live concerten georganiseerd waarbij de fine fleur van de Waarschootse muzikanten oude volksliedjes in een nieuw jasje stopten, die dan nog eens op een CD met bijhorende DVD terecht kwamen, drie prachtige jaarkalenders met unieke foto’s samengesteld en vier documentaire films gerealiseerd met archiefbeelden uit de jaren vijftig en zestig, die nu voor de gelegenheid op 1 DVD werden verzameld.

Klapstuk van dit project vormen zijn ongetwijfeld de drie prachtige boeken, nl. ‘Naar Leutegemkermis’, ‘Toen was het leven nog heel gewoon! Deel 1: Kleine verhalen van Grote Mensen’ en ‘Deel 2: Sterke vrouwen – Straffe mannen – Kleine verhalen.’

Omdat de werkgroep op een hoogtepunt wil eindigen, zetten ze nu een definitief punt achter hun werking. Ze houdt eraan iedereen bedanken die in de afgelopen drie jaren zijn of haar steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van de verschillende projecten. Zonder de tomeloze en onbaatzuchtige inzet van die vele vrijwilligers hadden we inderdaad onmogelijk kunnen bereiken wat we nu hebben bereikt.

Voorraad in aanbieding

Omdat ze ook in schoonheid willen eindigen, biedt ‘Groet’n uit Waarschoot’ hun nog weliswaar beperkte voorraad aan boeken, CD’s, DVD’s en kalenders tegen bodemprijzen aan. Interesse? Neem dan nog vandaag contact op met Luc Maddelein, Hovingen 43 in Waarschoot – luc.curieus@gmail.com – 0477 47 58 73. Want op is op!