Groepsaankoop verpakkingsmateriaal- en conserveringsmateriaal


Groepsaankoop2Provincie Oost-Vlaanderen organiseert ook in 2021 een groepsaankoop voor verpakkings- en conservaringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. Erfgoedcel Meetjesland onderstreept het belang om materiaal van archieven of erfgoedcollecties op een goede manier te bewaren en biedt opnieuw subsidies aan voor de aankoop van dit conserveringsmateriaal. Bestellen kan nog tot en met 6 juni 2021.

Wat is het?

In het kader van het provinciaal depotbeleid doet het provinciebestuur jaarlijks een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. De lijst is heel divers en bevat o.a. handschoenen om vingerafdrukken tegen te gaan, zuurvrije kartonnen dozen en kunststoffen verpakkingsmateriaal, noppenfolie en zijdepapier, nummeringssets en etiketten, kledinghoezen en opgedikte kapstokken, insectenvallen, silicagel, calamiteitenkit, …

Download de lijst met een overzicht van alle beschikbare materialen

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Jouw erfgoed krijgt de beste zorgen. De depotconsulenten zijn immers onderlegd om voor elk soort erfgoed het meest geschikte materiaal te vinden. En als het niet bestaat, maken we het zelf.
  • Je spaart tijd uit. Het zijn de depotconsulenten die de markt afzoeken, prijzen vergelijken, afspreken met leveranciers en de bestelling opvolgen.
  • Je spaart geld uit. Doordat de bestellingen van heel Oost-Vlaanderen gebundeld worden, onderhandelen we over de prijs en betalen we maar één keer transportkosten.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Soms ben je verplicht om meteen een grote hoeveelheid te bestellen. Niet met onze groepsaankoop, hier kan je ook kleine hoeveelheden bestellen.

Hoe werkt het?

Om je bestelling door te geven, klik hier

Meer info vind je in de Handleiding Bestelformulier Groepsaanbod Verpakkingsmateriaal

Eens je bestelling gearriveerd is bij de Provincie (oktober), krijg je een seintje en kan je deze komen ophalen in het door jou gekozen afhaalpunt. De precieze kostprijs van jouw bestelling wordt dan ook doorgegeven en er wordt later een factuur opgestuurd op het facturatieadres.

Subsidies van de erfgoedcel

Na aankoop van het conserveringsmateriaal kan je via Erfgoedcel Meetjesland de helft van het aankoopbedrag terugkrijgen, tot een maximum van 2000 euro en afhankelijk van het aantal aanvragen en de beschikbare middelen.

Alle Meetjeslandse verenigingen kunnen hiervan genieten, met als enige voorwaarde dat dit wordt aangewend voor het beheer van erfgoedmateriaal.

Hoe ga je te werk? 

  • Volg de procedure van de provincie Oost-Vlaanderen om jouw bestelling te plaatsen.
  • Na ontvangst van het materiaal en de betaling vul je een kort formulier in en bezorgt het ons voor 15 november 2021 via e-mail of per post. Latere aanvragen kunnen niet behandeld worden. Download het formulier voor subsidie van de erfgoedcel hier.
  • Je ontvangt hiervan een bevestiging en jouw aanvraag wordt verder behandeld. Voor het einde van het jaar storten we de subsidie.

Meer informatie over deze groepsaankoop vind je op de website van de Provincie Oost-Vlaanderen.