Groepsaankoop verpakkings- en conserveringsmateriaal


Groepsaankoop2Ook in 2016 kunnen Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders beroep doen op de groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. Erfgoedcel Meetjesland onderstreept het belang om materiaal van archieven of erfgoedcollecties op een goede manier te bewaren en biedt opnieuw subsidies aan voor de aankoop van dit conserveringsmateriaal. Bestellingen kunnen nog doorgegeven worden tot en met zondag 5 juni 2016.

Wat is het?

In het kader van het provinciaal depotbeleid doet het provinciebestuur jaarlijks een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. De lijst is heel divers en bevat o.a. handschoenen om vingerafdrukken tegen te gaan, zuurvrije kartonnen dozen en kunststoffen verpakkingsmateriaal, noppenfolie en zijdepapier, nummeringssets en etiketten, kledinghoezen en opgedikte kapstokken, insectenvallen, silicagel, calamiteitenkit, … Een lijst met alle beschikbare materialen vind je in het Overzicht groepsaanbod 2016.

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Jouw erfgoed krijgt de beste zorgen. De depotconsulenten zijn immers onderlegd om voor elk soort erfgoed het meest geschikte materiaal te vinden. En als het niet bestaat, maken we het zelf.
  • Je spaart tijd uit. Het zijn de depotconsulenten die de markt afzoeken, prijzen vergelijken, afspreken met leveranciers en de bestelling opvolgen.
  • Je spaart geld uit. Doordat de bestellingen van heel Oost-Vlaanderen gebundeld worden, onderhandelen we over de prijs en betalen we maar één keer transportkosten.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Soms ben je verplicht om meteen een grote hoeveelheid te bestellen. Niet met onze groepsaankoop, hier kan je ook kleine hoeveelheden bestellen.

Bestellen

Bestellen kan op 2 manieren:

Uitleg hierover vind je in het het document handleiding bestelformulier groepsaanbod verpakkingsmateriaal.

Eens je bestelling gearriveerd is (september-oktober), krijg je een seintje en kan je deze komen ophalen in één van de drie afhaalpunten: PAC Zuid (Gent), Provinciaal Erfgoedcentrum (Ename) of het Regionaal Magazijn Uitleendienst Sint-Niklaas. De factuur ontvang je achteraf.

Subsidies van de erfgoedcel

Na aankoop van het conserveringsmateriaal kan je via Erfgoedcel Meetjesland de helft van het aankoopbedrag terugkrijgen, tot een maximum van 2000 euro en afhankelijk van het aantal aanvragen en de beschikbare middelen.

Alle Meetjeslandse verenigingen kunnen hiervan genieten, met als enige voorwaarde dat dit wordt aangewend voor het beheer van erfgoedmateriaal.

Hoe ga je te werk? 

  • Volg de procedure van de provincie Oost-Vlaanderen om jouw bestelling te plaatsen.
  • Na ontvangst van het materiaal en de betaling vul je een kort formulier in en bezorgt het ons voor 15 november 2016 via e-mail of per post. Latere aanvragen kunnen niet behandeld worden.
  • Je ontvangt hiervan een bevestiging en jouw aanvraag wordt verder behandeld. Voor het einde van het jaar storten we de subsidie.

Download het formulier: Aanvraagfiche subsidie proviciale groepsaankoop

Nog vragen?

Voor meer informatie over de groepsaankoop en het materiaal kan je terecht bij de transversale cel Cultuur van de provincie Oost Vlaanderen via anne-catherine.olbrechts@oost-vlaanderen.be of 055 33 17 33 en bij de dienst Erfgoed via lien.lombaert@oost-vlaanderen.be of 09 267 72 29.

Heb je vragen over de subsidie of twijfel je of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de erfgoedcel via erfgoedcel@comeet.be of 09 373 75 96.

Gerelateerd aan dit bericht: