Gezocht: 100jarige Meetjeslandse bedrijven


In het kader van een publicatie rond historische bedrijven is ETWIE momenteel op zoek naar ondernemingen in Vlaanderen en Brussel die al minstens 100 jaar bestaan. Met deze publicatie wil het expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel erfgoed de bedrijfswereld bewustmaken van de waarde van het erfgoed en het grote publiek warm maken voor dit thema.

Ken je nog Meetjeslandse honderdjarige bedrijven? Laat het ons weten!

Bedrijfserfgoed 

In deze publicatie zal de focus liggen op enkele grotere ondernemingen met meer dan vijf medewerkers. Deze publicatie kadert in een groter project waarin ETWIE samen met verschillende partners inzet op de uitbouw van een werking rond historische bedrijven. Met verschillende initiatieven moedigt ETWIE verschillende bedrijven aan om aandacht te hebben voor hun roerend, onroerend of immaterieel erfgoed. De publicatie verschijnt in september 2017.

Meer informatie over het project vind je op www.etwie.be.

Bedrijven in het Meetjesland 

Intussen werden al zo’n 350 bedrijven geïdentificeerd die al meer dan een eeuw op hun teller hebben staan, maar deze lijst is ongetwijfeld nog niet volledig. In het Meetjesland werden Steyaert-Heene, Foré en Bockaert-Thienpont (BOTHA) reeds toegevoegd aan de lijst.

COMEET zet alvast haar schouders onder dit project en is benieuwd naar de historische Meetjeslandse bedrijven en hun erfgoed.

Ken jij nog een bedrijf met een lange geschiedenis? Of heb je weet van een bedrijf dat over interessant erfgoed beschikt? Alle tips zijn welkom via erfgoedcel@comeet.be of info@etwie.be.

Foto: arbeidsters aan het werk omstreeks 1896. Collectie: Streekplatform Meetjesland, Erfgoedbank Meetjesland