Gesubsidieerde erfgoedprojecten indienronde november 2014


illustratie SubsidiesOp 15 november 2014 liep de tweede indienronde van 2014 van het subsidiereglement cultureel-erfgoedprojecten Meetjesland af.

Aan 3 erfgoedprojecten werden subsidies toegekend.

 

50 jaar carnaval in Maldegem, met link naar carnaval Meetjesland: verzamelwerk in boekvorm

Project van Raad van Elf ‘’ Euzdre Veuze vzw (Maldegem)

Raad van Elf ‘’ Euzdre Veuze vzw staat in voor de organisatie van het carnavalgebeuren in Maldegem. 17 jaar geleden zorgden zij voor de uitgave van een naslagwerk over het Maldegemse carnavalgebeuren dat snel uitverkocht raakte. De gemotiveerde vrijwilligersploeg wil een nieuw verzamelboek samenstellen over 50 jaar carnaval in Maldegem, bestaande uit een heruitgave, aangevuld met onder meer informatie over carnavalsbeleving in andere gemeenten van de regio.

Fietstocht langs de kleine oorlogsmonumenten om en rond het Schipdonkkanaal

Project van Heemkundige kring Het Land van Nevele

De heemkundige kring Het Land van Nevele zal een fietstocht uittekenen langs zeven monumenten en een viertal markante plekjes die in verband staan met het slagveld van WOI om en rond het Schipdonkkanaal in Aalter, Nevele en Zomergem. Het parcours wordt in een brochure uitgegeven en aan de hand van een digitaal kanaal en QR-technologie aangevuld met extra informatie. Er worden twee versies voorzien: een voor het grote publiek en een voor de schoolgaande jeugd.

50 jaar gesubsidieerde Vlaamse film en de herinnering aan de dorpscinema

Van Cultuurcentrum Evergem en partners

Dit groots opgezette project is een initiatief van verschillende partners (Cultuurcentrum Evergem, expert en verzamelaar Ronny Pede, Bib Evergem, Oemtata vzw, onderzoeker Gertjan Willems (CIMS), … en heeft als doel het Vlaamse filmerfgoed te promoten op Vlaams en regionaal niveau, vertrekkend vanuit lokale krachten (lokaal erfgoed, dorpscinema’s, lokale verzamelingen, lokale experts). Dit gebeurt o.a. door middel van vertoningen, lezingen, debatten en een rondreizende tentoonstelling.

 

 

 

Gerelateerd aan dit bericht: