Gesubsidieerde erfgoedprojecten indienronde mei 2014


illustratie SubsidiesOp 1 mei 2014 liep de eerste indienronde van 2014 van het subsidiereglement cultureel-erfgoedprojecten Meetjesland af.

Aan 6 erfgoedprojecten werden subsidies toegekend.

 

 

Tentoonstelling “Door mensen bewogen” Bassevelde

Project van Kerkfabriek O.L.Vrouw Hemelvaart Bassevelde

Kerkfabriek O.L.Vrouw Hemelvaart Bassevelde heeft het initiatief genomen om naar aanleiding van de 170-jarige aanwezigheid in Bassevelde van de zusters Bernardinnen een tentoonstelling te organiseren in de kerk van Bassevelde en een referaat te houden. Een uitgebreide werkgroep met diverse actieve partners werkt aan de voorbereidingen. De tentoonstelling zal lopen van 15 juli 2014 tot 15 oktober 2014 en zal later tentoongesteld blijven in de gebouwen van het WZC.

Een wandeling doorheen Zelzate tijdens WOI

Project van Heemkundige Kring Selsaete

Heemkundige Kring Selsaete werkt samen met leerlingen en leerkrachten van het Koninklijk Atheneum van Zelzate aan een onderzoekstraject rond de oorlogsslachtoffers die op het monument op de Markt van Zelzate vermeld staan. Als concreet eindresultaat willen zij een wandeling uitstippelen met neerslag in een brochure en met QR-tegels die toegang bieden tot meer informatie online.

Digitalisering pelicule Sleinse FilmKlub

Project van Sleinse FilmKlub SFK

De Sleinse FilmKlub werkt stelselmatig aan de digitalisering van het eigen filmarchief en diende hiervoor in het verleden al subsidieaanvragen voor deelprojecten in. Nu wil de Sleinse FilmKlub de peliculefilms van 1954-55, 1964-65 en 1974-75 en 1984-85 aanpakken, genoeg voor ongeveer 360 minuten film over uiteenlopende publieke gebeurtenissen in Sleidinge.

Tentoonstelling Wachtebeke in WOI

Project van NSB Wachtebeke

NSB-Wachtebeke werkt samen met museum Moervaarthoeve, de postzegelclub van Wachtebeke en verschillende verzamelaars aan een rondreizende tentoonstelling met als onderwerp “Wachtebeke in WOI”

Herdenkingplechtigheden WOI 1914-1918 in Zelzate

Project Gemeentelijke Culturele Raad Zelzate

De Culturele Raad van Zelzate werkt samen met diverse partners aan een uitgebreid programma om WOI passend te herdenken in Zelzate. Op 11 oktober 2014 is het honderd jaar geleden dat het Regiment Tweede Gidsen in Zelzate halt hield tijdens hun terugtocht na de Duitse invasie. Verschillende partners slaan de handen in elkaar om een herdenkingsprogramma in elkaar te steken dat vele mensen bereikt, met een muzikaal omkaderde plechtigheid aan het monument, een tentoonstelling, een academische zitting, een historische evocatie, een gegidste wandeling, …

Erfgoedtraject “(Over)leven in 2014-18” in Eeklo

Project van Cultuurdienst Eeklo, stadsarchief Eeklo, VVV Eeklo en lokale geschied-heemkundige kring

Cultuurdienst Eeklo organiseert samen met verschillende partners een tentoonstelling over het dagelijks leven tijdens WOI. Een traject met jongeren van de kunstacademie en de grote collectie Duitse affiches springen daarbij in het oog. De eerder ontwikkelde wandeling wordt verder uitgebouwd met beeldmateriaal in het straatbeeld en een publicatie wordt voorzien om het archief materiaal publiek toegankelijk te houden.

 

 

Gerelateerd aan dit bericht: