Erfgoednacht


Zaterdag 13 november kan je gratis Erfgoednacht beleven in en rond de Huysmanhoeve!

Na een lange periode van radiostilte slaan enkele Meetjeslandse erfgoedverenigingen de handen weer in elkaar. In coördinatie van Plattelandscentrum Meetjesland en Erfgoedcel Meetjesland werkten ze een hartverwarmend programma uit rond nachtelijk erfgoed.

Ontdek nachtelijke verhalen over de streek op en rond de Huysmanhoeve, gebracht door verschillende Meetjeslandse verenigingen. Let op voor de boerenwacht en laat je meeslepen in een spannend nachtspel! Of wat dacht je van krulbollen bij kaarslicht of ambachtelijke pizza uit de bakoven?

We voorzien een kinderprogramma met een geanimeerde zoektocht en enkele mysteries vertelt door verhalenvertelster Veerle Ernalsteen. Het kinderprogramma is echter volzet, inschrijven is niet meer mogelijk. Uiteraard zijn kinderen nog steeds welkom om deel te nemen aan de andere activiteiten.

Het avondprogramma bestaat uit een doorlopend aanbod met veel variatie. Van vertelsels tot een erfgoedspel. Ook iets oudere kinderen zullen zich amuseren! We sluiten af met een gezellige zangstonde van onder leiding van het Meetjeslands Zanggenootschap waarna we de nacht in gaan met een vurige afsluiter die nog lang zal nazinderen.

Praktische info

  • Trek een lekker warme trui aan want de meeste activiteiten vinden plaats in open lucht. Voor de activiteiten die binnen doorgaan is het dragen van een mondmasker verplicht.
  • De Huysmanhoeve is gezellig verlicht maar breng gerust een extra (zak)lamp mee.

Met activiteiten van De Twee Ambachten, “Assenede Vertelt”, Tamboer Jan Martens, Bibliotheek Stad Eeklo, Bardelaeremuseum, de Belgische Krulbolbond, het Meetjeslands Zanggenootschap, Zomergem Het Dorp van Toen, Academie van de Smaak, Plattelandscentrum Meetjesland en COMEET/Erfgoedcel Meetjesland.

Alle activiteiten zijn gratis en vind je op www.uitinhetmeetjesland.be/erfgoednacht


Campagnemateriaal


Perskit

Ontdek ook alle info over de Nacht van de Meetjeslandse Kerken.