Erfgoeddag, ook voor kwetsbare groepen


logo erfgoeddagElk jaar opnieuw zet Erfgoeddag het cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel in de kijker. Dit jaar vindt Erfgoeddag plaats op zondag 24 april 2016 met als thema Rituelen. Cera wil verenigingen en organisaties van kwetsbare groepen financieel ondersteunen om naar aanleiding van Erfgoeddag 2016 een culturele activiteit te ontwikkelen.

Culturele activiteiten die vertrekken van de competenties van de doelgroep en bijdragen tot een positieve beeldvorming kunnen in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning van maximum 2.000 euro.

Om in aanmerking te komen voor deze financiële ondersteuning dient je initiatief te voldoen aan een aantal voorwaarden. Meer hierover lees je in onderstaand reglement. Het aanvraagformulier dient uiterlijk op 31 december 2015 ingediend te worden. Enkel tijdig ingediende formulieren worden aanvaard.

Ga naar de website van Erfgoeddag voor alle info, het reglement en aanvraagformulier

Gerelateerd aan dit bericht:

  • In september 2015 startte de inschrijvingsperiode van Erfgoeddag 2016. En die loopt tot zondag 17 januari 2016. Een maand langer als vorige jaren dus, wat positief is voor de organisatoren. En…
  • Elke eerste zondag na de paasvakantie vindt de Erfgoeddag plaats. Erfgoeddag is een heel bijzondere dag. Het is de hoogdag van het cultureel erfgoed, dat is het roerend en immaterieel…