Erfgoeddag maakt school!


De eerste zondag na de paasvakantie is traditioneel een hoogdag voor onze musea en heem- en geschiedkundige verenigingen: Erfgoeddag! Die dag staat alles in het teken van tradities, verhalen en voorwerpen die we bewaren voor de toekomst.

Het thema voor Erfgoeddag 2022 is bekend. Met de roepnaam Erfgoeddag maakt school! zoomen we volgend jaar in op het erfgoed van het schoolleven en -verleden.

Het wordt ongetwijfeld een bijzonder editie: naast de ‘klassieke’ Erfgoeddag op zondag 24 april gaan we scholen , leerkrachten en leerlingen verwennen met een speciaal aanbod in de klas. Ook Erfgoedcel Meetjesland werkt een tof aanbod uit voor de scholen in de eigen regio. Ben je zelf leerkracht en is jouw nieuwsgierigheid gewekt? Klik hier voor een tipje van de sluier!

Op zondag 24 april nodigen we het publiek uit om het erfgoed van het schoolverleden te komen ontdekken. Erfgoeddag is het moment om het lokale erfgoed in de kijker te plaatsen.

Heb je al een idee of zoek je nog inspiratie? De inspiratiebrochure van Faro zet jou graag verder op weg. Prikkelende teksten, leuke voorbeelden en goede ideeën helpen je op weg om een boeiende Erfgoeddagactiviteit uit te werken.

Weet je het nog niet goed of het iets voor jouw klas of vereniging is? Geen nood, Erfgoedcel Meetjesland helpt je graag verder en organiseert op 29 november een inspiratiemoment. Houd onze kanalen in het oog voor meer info.