Erfgoeddag maakt school!


Welkom op onze pagina voor scholen

De eerste zondag na de paasvakantie is traditioneel een hoogdag voor onze musea en heem- en geschiedkundige verenigingen: Erfgoeddag! Die dag staat alles in het teken van tradities, verhalen en voorwerpen die we bewaren voor de toekomst.

Het thema voor Erfgoeddag 2022 is bekend. Met de roepnaam Erfgoeddag maakt school! zoomen we in op het erfgoed van het schoolleven en -verleden. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder editie: naast de ‘klassieke’ Erfgoeddag op zondag 24 april gaan we scholen , leerkrachten en leerlingen verwennen met een speciaal aanbod in de klas. Ook Erfgoedcel Meetjesland werkt een tof aanbod uit voor de scholen in de eigen regio.

Educatief aanbod in de kijker

Erfgoedcel Meetjesland zet tijdens Erfgoeddagweek haar educatief aanbod in de kijker. Leer aan de hand van het mini-museum alles over de school van je (over)grootouders, leer bij over legendes en tradities van het Meetjesland met het bordspel ‘Tobias en de Meetjesrace’ of speel zelf de spelletjes die jouw (groot)ouders op de speelplaats speelden met de koffer Playtime. Met de koffer Wat is dat? leer je alles over het huishouden van vroeger.

Ontdek ons hele aanbod in onze nieuwe educatieve brochure:

Win een viparrangement met jouw klas tijdens Erfgoeddagweek

Maak met de leerlingen uit jouw klas een tableau vivant gebaseerd op een foto uit onze Erfgoedbank . Stuur jullie bijdrage vóór 31 januari 2022 naar erfgoedcelmeetjesland@comeet.be

Wat valt er te winnen?

  1. De origineelste foto wordt het regionaal campagnebeeld voor Erfgoeddag 2022.
  2. Bovendien krijgt de winnende klas een hartverwarmend erfgoedarrangement met een muzische workshop in de voormiddag, een traditionele lunch voor zoetebekken en een belevingsnamiddag op maat van jullie klas.

Deel deze wedstrijd gerust om jullie scholenpagina of binnen jouw Facebookgroep voor leerkrachten.

Wij kijken uit naar jullie inzendingen!

Traject op maat

Borrelt er al een tijdje een idee om in jouw school of klas rond erfgoed aan de slag te gaan? Broed je op een mogelijke samenwerking met een erfgoedvereniging in de buurt maar weet je niet goed waar beginnen? Contacteer ons dan voor een traject op maat! Wij zorgen voor de ‘match’ waar jij naar op zoek bent.
Een traject op maat neemt iets meer tijd in beslag. We starten met de voorbereiding in november en werken stapsgewijs richting Erfgoeddagweek in april.

Wil je zelf iets organiseren op Erfgoeddag? Ideeën kan je alvast opsnuiven in de inspiratiebrochure van Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.