De regiobib in tijdschrift META


META-artikelMet de regiobib zetten COMEET en de Bibliotheken Meetjesland in op samenwerking en expertisedeling tussen de bibliotheken. Dit met als doelstelling de basisdienstverlening van de gemeentelijke openbare bibliotheken te behouden en te optimaliseren dankzij efficiëntiewinsten. Op vraag van META – tijdschrift voor bibliotheek & archief boog COMEET zich samen met enkele andere actoren over de vraag op welke manier samenwerkingsverbanden zekerheden kunnen bieden in een voor bibliotheken steeds veranderende configuratie.

 

 

Uit het artikel: 

Eindelijk nog eens goed nieuws voor de openbare bibliotheeksector: “samenwerkingsverbanden kunnen een antwoord bieden op de uitdagingen van de toekomst.” Staat er binnenkort achter elke dynamische openbare bibliotheek een sterk samenwerkingsverband? Op vraag van META bogen Katja Grammens (OB Sint-Pieters-Leeuw), Koen De Keukeleire (Route42), Patrick Van Damme (provincie Oost-Vlaanderen), Rebecca Van Rechem (COMEET), Marleen Rome (OB Geel) en Kris Michielsen (OB Schilde) zich over de vraag of ze zekerheid kunnen bieden in een voor bibliotheken steeds veranderende configuratie. Om ambitie zitten ze gelukkig niet verlegen, de regiobib wordt dan ook stilaan een realiteit.

Het volledige artikel kan nalezen op je nalezen op de website van META of via deze link.

 

Gerelateerd aan dit bericht:

  • Aanleiding De Bibliotheken in het Meetjesland werken gezamenlijk aan het bevorderen van de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burgers. De kernfuncties om dit gemeenschappelijk doel te bereiken zijn:…