De kerkvrijwilligers gaan door


Team_KnesselareIn april werden de inventarissen van het roerend erfgoed van de parochiekerken Knesselare en Kluizen afgewerkt door de kerkvrijwilligers. Voortaan beschikken de kerkfabrieken dus over een geactualiseerde en gedigitaliseerde inventaris van het erfgoed dankzij de kerkvrijwilligers: Annie, Nicolle, Alain, Eric, Ludwig, Kateleen, Willy en Myriam.

Maar niet enkel voor de kerkfabriek had de inventarisatie positieve gevolgen! Zo leerden de inwoners van Knesselare meer over het erfgoed in hun kerk en de inventarisatie dankzij een uitgebreid artikel in het gemeentelijk infoblad Netwerk, waarmee de vrijwilligers ook in de bloemetjes werden gezet. In Kluizen stelt de kerkfabriek voortaan haar kerk vaker open onder toezicht, zodat de inwoners van Evergem en omstreken deze kerk en haar schatten kunnen (her)ontdekken.

De vrijwilligers starten nu in twee andere parochiekerken met het inventariseren ter plaatse. Jammer genoeg  namen we intussen afscheid van twee kerkvrijwilligers. Myriam Declercq verlengt haar engagement niet langer als kerkvrijwilliger. Ook van Willy Stevens, heemkundige uit Knesselare, die begin april plots kwam te overlijden namen we met pijn in het hart afscheid. Dankjewel, Myriam en Willy!

Lees hier het artikel “Kerk geeft geheimen prijs” uit infoblad Netwerk

Gerelateerd aan dit bericht:

  • In december gaan de vrijwilligersteams, die de kerken van Knesselare en Kluizen (Evergem) inventariseren, voor het laatst ter plaatse om er al het erfgoed in de kerken op te meten,…
  • Provincie Oost-Vlaanderen en Erfgoedcel Meetjesland slaan de handen in elkaar om de inventarissen van tien Meetjeslandse parochiekerken te actualiseren en digitaliseren. Een inventaris is een goed gedocumenteerd overzicht van het…