Cultuurcontent Meetjesland!


Het Forum voor Amateurkunsten, FOV, OKO, OCE, VVBAD en VVC werkten samen met hoogleraar Ignace Glorieux (TOR/VUB) aan een burgerbevraging rond lokale cultuurtevredenheid.

N.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen (2018) vestigen ze graag de aandacht op het lokale cultuurbeleid. Ze zijn vooral benieuwd naar de appreciatie en verwachtingen rond ondersteuning van inwoners over heel Vlaanderen en Brussel. Wat vinden zij belangrijk als het gaat om cultuur en hoe waarderen zij de inzet van hun gemeente?

Ook COMEET is partner van dit project en wil aan deze peiling ook graag een regionaal luik koppelen. Hoe zit het met het CultuurContentement in het Meetjesland? Wordt de grens van de eigen gemeente vaak overgestoken als het om cultuur gaat?

Om cultuur hoog op de lokale agenda te zetten en om een beeld te krijgen van de regionale en lokale CultuurContentement, lanceerden we daarom een pittige set van vragen. De bevraging liep tot oktober 2017 en kon online ingevuld worden. (Wil je de vragenlijst nog eens bekijken, dan kan dat hier.)

We zijn ervan overtuigd dat de opgeworpen vragen aanleiding geven tot uitdagende discussies, verheven debatten en sterke toekomstplannen voor amateurkunsten, sociaal-cultureel werk, kunsten, erfgoed, bibliotheken en cultuur- en gemeenschapscentra in het Vlaamse landschap. Als sensibilisering kan dit tellen en uiteraard staan de sectoren daarna graag klaar om het inhoudelijke debat mee te voeden, te beargumenteren en verder te stofferen.

 

Rapporten

11 gemeenten, waaronder Eeklo, hadden meer dan 100 respondenten en kregen automatisch een rapport op maat. Dit geeft ze een uniek inzicht in de mening van hun inwoners op vlak van cultuurbeleid. Zij werden ook opgenomen in het algemeen rapport van deze brede burgerbevraging. Voor de regio Meetjesland werd een regiorapport opgesteld.

Bekijk hier jouw gemeenterapport>

 

Gerelateerd aan dit bericht:

  • Het Forum voor Amateurkunsten, FOV, OKO, OCE, VVBAD en VVC werkten samen met hoogleraar Ignace Glorieux (TOR/VUB) aan een burgerbevraging rond lokale cultuurtevredenheid. N.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen (2018) vestigen ze graag…