Cultuur vanuit je kot


Houd je aan de maatregelen en blijf in je ‘kot’. Gezondheid voor alles!

Maar wat met die leuke tentoonstelling waar je heen wilde? Of dat theaterstuk dat je nog wilde zien?

De cultuursector zou de cultuursector niet zijn als deze ook hiervoor creatief uit de hoek komt!


COMEET zet je graag zelf op weg

Vanuit je kot – of volgens de huidige coronamaatregelen – toch cultuur beleven in eigen regio? Het kan met COMEET!

Op wandel -met je gezin of alleen- in het Meetjesland? Surf naar Meetjes.land op je smartphone, zet je gps aan en wij helpen je naar de dichtstbijzijnde erfgoedlocatie.

In 2020 zet IOED Meetjesland de hoeves in de kijker! Ben jij trots op jouw boerderij of deze uit de buurt? Ga op hoevejacht en geef ons jouw foto’s door>

Of misschien heb je nu ein-de-lijk tijd om eens echt te snuisteren in de collecties van de Erfgoedbank van het Meetjesland! Check de handleiding om deze te helpen aanvullen.

Muzikanten…verenigt u! De groep Muzikant & DJ in ’t Meetjesland is een Facebookgroep waarop mensen uit onze regio die met muziek bezig zijn elkaar kunnen bereiken. Hét moment om lid te worden nu fysieke sociale contacten even moeten worden uitgesteld.

Ben je kunstenaar of op een of andere manier met kunst bezig? Word dan nu lid van de Facebookgroep van de Meetjeslandse Meesters die kunstenaars uit het Meetjesland met elkaar in contact brengt.

Herbeleef het project Waarschootstof en neem even de tijd om ‘Waarschotstof, de film’ te bekijken. Een project ondersteund door COMEET/Erfgoedcel Meetjesland.

Vind hier alle activiteiten uit het Meetjesland die ‘Coronaproof’ zijn! Voeg jouw activiteit ook zeker en vast toe in de uitdatabank.

COMEET verzamelde op deze pagina een aantal Eersteklas Coronaproof activiteiten georganiseerd door verenigingen of gemeentebesturen uit het Meetjesland! Om zelf aan deel te nemen of te gebruiken als inspiratie!


  • Virtualiseer jouw tentoonstelling.
  • Stel je muziek aan het grote(r) publiek voor via livestreaming.
  • Organiseer zelf een online festival.

Je vindt hier een overzicht van mogelijkheden om jouw activiteit coronaproof te maken!


Haal cultuur uit heel Vlaanderen in jouw huiskamer

Vanuit je zetel naar de opera kijken of in de zon in je tuin genieten van een goede podcast. Een concert in jouw huiskamer of een livestream die je zo kan meepikken.

  • UiTinHuis geeft een overzicht van alles wat je niet mag missen tijdens je verblijf in uw kot.
  • Cultuurconnect en Podiumaanhuis verzamelen alles van de Vlaamse en Brusselse cultuurhuizen.
  • Kunstwerkt is benieuwd hoe de ateliers van de kunstenaars er deze dagen uitzien.
  • #Zinginuwkot is dan weer een verzameling van initiatieven in de koorwereld.
  • Of ga eens op zoek op de app van de Vlaamse Meesters in Situ naar de prachtige werken die je in Vlaanderen terugvindt.

Houd je aan de maatregelen en blijf gezond!


De cultuur- en erfgoedsector in coronatijden

De federale overheid nam ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Deze hebben uiteraard ook gevolgen voor de cultuur- en erfgoedsector.

COMEET volgt, zoals de rest van de wereld, de crisis op de voet en geeft op deze pagina de belangrijke zaken voor onze sector weer.

Gerelateerd aan dit bericht: