Conflict in Contact


Op vrijdag 6 december vindt in Aalter de zevende editie van ‘Conflict in Contact’ plaats. Op deze contactdag over conflictarcheologie krijgen we een gevarieerd overzicht van recent onderzoek in Vlaanderen. Deze dag wordt georganiseerd door de vereniging Conflict in Contact, in samenwerking met de gemeente Aalter, IOED Meetjesland en erfgoedcel CO7.

Het colloquium richt zich tot archeologen en archeologiestudenten, maar ook tot historici, antropologen, vrijetijdsonderzoekers en alle geïnteresseerden in deze materie. Conflictarcheologie wordt ook breder gezien dan enkel de Eerste Wereldoorlog. Diverse slagvelden of archeologische sporen met een link naar een conflict in een verder verleden in en in de directe omgeving van Vlaanderen en uiteraard ook de Tweede Wereldoorlog kunnen aan bod komen.

Schrijf je alvast in voor 2 december ’19 via dit formulier.

De inschrijving is definitief na overschrijving van 30 euro op het rekeningnummer BE71 1430 9462 0369 op  naam  van  de  vereniging  Conflict  in  Contact,  met  vermelding  ‘naam  +  Conflict  in Contact VII’. Voor studenten is er een tarief aan 25 euro, na vertoning van de studentenkaart.

Locatie: Gemeentehuis Aalter • Europalaan 22 • 9880 Aalter