COMEET wint Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid 2015


postkaart-fotoVlaams minister van Cultuur Sven Gatz bekroonde vrijdag 9 september COMEET met de Vlaamse Cultuurprijs voor Lokaal Cultuurbeleid 2015. Dat gebeurde tijdens de lancering van een nieuw steunpunt Cultuurconnect. De jury prijst COMEET als inspirerend voorbeeld en als model voor andere samenwerkingsverbanden.

Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid

Een jury van deskundigen selecteerde COMEET als laureaat voor de Vlaamse Prijs Lokaal Cultuurbeleid. Hiermee brengt zij regionale samenwerkingsverbanden als model voor lokaal cultuurbeleid onder de aandacht.

Sven Gatz: “COMEET onderstreept het belang van samenwerking, ondersteuning, versterking en begeleiding van het lokaal cultuurbeleid over verschillende gemeenten heen.”

COMEET als inspirerend voorbeeld

De jury looft COMEET door haar integrale en brede werking: “Het intergemeentelijk samenwerkingsverband neemt zijn verbindende en inspirerende opdracht naar de vele kleine cultuuractoren in de plattelandsregio sterk ter harte.”

Stijn Coppejans, voorzitter COMEET: “Hoewel ons werkgebied vrij groot is, is de afstand met onze stakeholders altijd klein gebleven. Zowel het enthousiasme van de vele cultuurorganisaties, de raad van bestuur, onze lokale collega’s als de medewerkers heeft een cultuur van vertrouwen, ambitie en creativiteit opgebouwd. Deze cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid behoort dan ook toe aan de honderden gangmakers uit de hele streek.”

COMEET lanceert een oproep naar ideeën over de besteding van deze prijs (ter waarde van 10 000 euro). Hoe dit in zijn werk gaat, lees je op deze pagina.


Bekijk hier het filmpje over COMEET:


Foto’s:


Pers:

De Vlaamse Cultuurprijzen zijn kwaliteitslabels waarmee de overheid een blijk van erkenning geeft aan het culturele belang van het werk van de laureaten. Meer informatie over de Vlaamse Cultuurprijzen vind je op www.cultuurprijzen.be.

Gerelateerd aan dit bericht: