Cadeautip: abonnement op een heemkundig tijdschrift


img_20161219_160956014Op zoek naar een origineel cadeautje voor kerst? Leg eens een abonnement voor een heemkundig tijdschrift onder de kerstboom! Verschillende heemkundige kringen en erfgoedverenigingen in het Meetjesland doen onderzoek naar de lokale geschiedenis en brengen dit via een tijdschrift naar een breed publiek. Wie lid wordt van een heemkring, krijgt het tijdschrift toegestuurd en kan ook genieten van andere voordelen zoals activiteiten, een jaarboek, …

 

 

Een overzicht van de heemkundige tijdschriften in het Meetjesland:

  • Land van de Woestijne

De Heemkundige kring Arthur Verhoestraete brengt vier keer per jaar het tijdschrift “Land van de woestijne” uit. Het tijdschrift bevat meer dan 200 bladzijden, met artikels over het verleden van Aalter, Aalter-Brug, St.-Maria-Aalter, Bellem, Lotenhulle, Poeke of Knesselare.

Als je lid wordt van de heemkring wordt je ook uitgenodigd op activiteiten (lezingen, wandelingen, tentoonstellingen, …) en blijft je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van lokale geschiedenis.

Lid worden of een lidmaatschap cadeau doen, kan via een overschrijving van 12,50 euro op rekeningnummer BE02 4426 5943 6140.

Meer info kan je bekomen via het secretariaat van de heemkundige kring: Leurebroekdreef 1, 9880 Aalter-Poeke, 051 688991 of arthurverhoustraete@outlook.be.

  • Het Land van Nevele

Leuk nieuws voor wie lid wil worden van de Nevelse heemkring in 2017: het tijdschrift ‘Moord, misdaad en machtsmisbruik in het Land van Nevele (deel II)’ is er. Leden ontvingen dit vierde en laatste tijdschrift van het jaar reeds. Wie lid wil worden of een lidmaatschap cadeau wil doen, krijgt dit laatste tijdschrift extra toegestuurd.

De Heemkundige Kring Het Land van Nevele brengt jaarlijks vier tijdschriftnummers uit. In 2017 mag je je alvast verwachten aan items over o.a. de geschiedenis van de Koninklijke handboogmaatschappij Sint-Sebastiaan in Merendree, de duizendjarige donjon van Nevele verhalen over de Landegemse oorlogsvrijwilliger Renaat De Rudder en de geschiedenis van de heren van Nevele.

Lid worden of een abonnement schenken aan een vriend(in) of familielid kan door minstens 20 euro te storten op het nr. BE69 0013 9516 8578 met als melding: lidgeld 2017.

Meer info vind je via www.landvannevele.com en op www.facebook.com/landvannevele. Nog vragen? Neem contact op met voorzitter André Bollaert via bollaert.andre@telenet.be.

  • De Vierschaar

De Heemkundige Kring De Vierschaar brengt driemaal per jaar een tijdschrift uit. Het werkgebied van de heemkring omvat Wachtebeke en Sint-Kruis-Winkel.

Wie lid wordt van de heemkring ontvangt het tijdschrift en het jaarboek. Een volledig overzicht van de publicaties vind je op www.hk-devierschaar.be. Daarnaast organiseert de heemkring iedere eerste zondag van de maand het praatcafé Den Dhust (Godshuisstraat 13, Wachtebeke), met de mogelijkheid om de tentoonstelling en het documentatiecentrum te bezoeken.

Je kan een lidmaatschap bekomen door 12 euro te storten op rekening BE09 4482 5943 2157 van HK De Vierschaar vzw, p.a. Godshuisstraat 13, 9185 Wachtebeke.  In deze prijs zijn de verzendingskosten van het jaarboek niet inbegrepen (wel deze van de tijdschriften).

Met vragen kan je terecht bij voorzitter Hoebeke Guy (guy.hoebeke@telenet.be) of ondervoorzitter Van Kerckhove Hubert (hubert.vankerckhove.@telenet.be).

  • Appeltjes van het Meetjesland

Het Historisch Genootschap van het Meetjesland doet onderzoek over de geschiedenis van het Meetjesland in al zijn aspecten en publiceert ieder jaar het boek Appeltjes van het Meetjesland.

Lid worden of een lidmaatschap cadeau doen, kan door 20 euro te storten op het rekeningnummer BE54 9799 5443 1097 met als vermelding ‘nieuw lid’. Je ontvangt niet alleen het recentste jaarboek, maar ook het vriendenboek Luc Stockman en twee eerdere jaarboeken. Wie wil, kan ook oudere jaarboeken bestellen (tussen de 5 en 10 euro).

Voor meer inlichtingen, kan je terecht bij de voorzitter via voorzitter@appeltjes-meetjesland.org. Meer informatie vind je ook op www.appeltjes-meetjesland.org.

  • Jaarboek Het Ambacht Maldegem

De heemkundige kring Het Ambacht Maldegem zet de geschiedenis van Maldegem  in de kijker via een jaarboek met meer dan 400 pagina’s.

Wie wil kan het jaarboek bestellen, kan dit via het online bestelformulier of bij de Heemkundige Kring (Noordstraat 196, Maldegem).

Meer info is te bekomen via ambachtmaldegem@adegem.net of via www.adegem.net/ambachtmaldegem.

  • De Eeklose Dobbelgebakkene

Geschied-Heemkundige Kring van de Stad Eeklo legt zich toe op het onderzoeken van de Eeklose geschiedenis, met specifieke aandacht voor bronnen uit het Stadsarchief. Driemaandelijks brengen ze het tijdschrift De Eeklose Dobbelgebakkene uit, naast andere uitgaven.

Meer info vind je op http://www.eeklo.be/bestuur_diensten/stadsdiensten/stadsarchief.

  • Heemkundige bijdragen uit het Meetjesland

De Vereniging voor Heemkunde in het Meetjesland zorgt voor de uitgave van Heemkundige bijdragen uit het Meetjesland.

Meer info kan u bekomen via paul.vandewoestijne@gmail.com

  • Heemkundig Tijdschrift Gemeente Assenede 

De Heemkundige Kring De Twee Ambachten brengt twee keer per jaar een tijdschrift uit

Wie het tijdschrift wil ontvangen, kan lid worden (of een lidmaatschap cadeau doen) door 10 euro te storten op rekeningnummer BE32 0682 1448 3902 met vermelding van uw naam en adres.

Meer info: info@detweeambachten.be en www.detweeambachten.be