Stem op bibliotheek Maldegem voor Bib Web Awards 2017


foto booktubes Maldegem_perslanceringWie onlangs in de bibliotheek van Maldegem kwam, zag niet enkel dat het gebouw vernieuwd is, maar ook dat het er een ideale leerplek voor de jongste generatie digital natives is. Voor twee van de digitale projecten, BookTubes en de digitale leeshulpfilmjes, is het bibteam nu genomineerd voor de Bib Web Awards 2017 in de categorie ‘Vroeg Wijs: mediawijze activiteiten voor min 16-jarigen’. Het aantal stemmen bepaalt wie de award wint. Stemmen maar!

Booktubes

Samen met de Maldegemse, maar ook met andere Meetjeslandse lagere en secundaire scholen, zetten de Meetjeslandse bibteams in op leesbevordering via BookTubes. Dat zijn digitale boekbesprekingen die leerlingen in de bib of op school in groepjes maken. Via storytelling apps, video, montage, stop motion en animatie leert het bibteam hoe ze een Book Tube maken. Alles komt aan bod om een échte vlogger te worden. Het project BookTubes is een gezamenlijk initiatief van de mediacoaches van Regiobib Meetjesland en werd op 26 oktober 2017 in de Maldegemse Bibliotheek gelanceerd. Dankzij het project leren kinderen en jongeren op een creatieve, digitale manier boeken samenvatten en analyseren. Enkele voorbeelden van leuke BookTube-filmpjes vind je op het YouTube-kanaal van Regiobib Meetjesland

Leeshulpfilmpjes

Enkele jaren geleden maakte de Maldegemse Bibliotheek twee leeshulpfilmpjes. Het eerste filmpje toont ouders en grootouders hoe de prentenboeken in de bib ingedeeld zijn en geeft ze tips hoe ze een goed prentenboek kunnen herkennen. Het tweede filmpje helpt de jonge lezertjes op weg om op een vlotte manier de eerste leesboekjes te leren kennen. Ze krijgen tips om te zien of ze een boek leestechnisch al aankunnen. De leeshulpfilmpjes zijn hier te vinden.

Stemmen maar!

Regiobib Meetjesland is enorm trots op de nominatie voor de Bib Web Awards 2017 en roept iedereen op om te stemmen voor de Maldegemse Bibliotheek. Een combinatie van publieksstemmen (50 %) en stemmen van de vakjury (25 % vakmensen + 25 % cursusisten) zal het eindresultaat bepalen. Per categorie verdeelt de Gentse Bibliotheekschool een gouden, zilveren en bronzen award. Om de gouden award binnen te halen, rekenen we dus ook op jullie!
Stem nog tot vrijdag 10 november via onderstaande knop! 

STEM HIER!

 

7870-bib-web-awards-2017