Architectuur- en interieurstijlen (cursus)


Kennismaking met architectuur- en interieurstijlen (online!)

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN
We hebben alle cursisten een mail gestuurd met de link om de cursus online te volgen. Kijk zeker ook bij de ongewenste mails als je ingeschreven hebt.

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Wandel je geïntrigeerd langs historische gebouwen en neem je graag de tijd om alles grondig te bekijken? Ben jij degene in het reisgezelschap die elke kerk wil binnengaan en met veel interesse interieurs bekijkt? Dan is deze kennismakingscursus iets voor jou!

Erfgoedopleidingen

IOED Meetjesland en Erfgoedcel Meetjesland organiseren samen enkele erfgoedopleidingen. Voor deze dubbele mini-opleiding over meubel- en architectuurstijlen nodigen we docent Dirk Laporte uit. Laporte is kunsthistoricus met specialisatie in bouwgeschiedenis, interieurgeschiedenis en monumentenzorg en was van 1990 tot 2019 docent aan en opleidingscoördinator van de opleiding erfgoedstudies aan Universiteit Antwerpen.


Inhoud en aanpak

Aan de hand van interessante voorbeelden leer je gericht kijken, stijlen herkennen en benoemen wat je ziet. Zo verwerf je basiskennis om gebouwen en interieurs te situeren in tijd en ruimte.
De cursus bestaat uit twee delen. We raden sterk aan om deel te nemen aan beide opleidingsavonden. Exterieur en interieur van gebouwen kan vaak niet los van elkaar gezien worden. In de eerste les maak je kennis met enkele basisbegrippen en stromingen uit de kunstgeschiedenis. Daarna wordt de kennis toegelicht en geïllustreerd aan de hand van voorbeelden.

Praktisch

  • DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN
  • Klik hier om deel te nemen aan de vergadering
  • 8 maart: inleiding tot de architectuurstijlen
  • 15 maart: inleiding tot interieur- en meubelstijlen
  • Deelname is gratis maar inschrijven verplicht
  • Na inschrijving ontvang je een link voor de opleiding via Teams.
  • De les duurt telkens van 19.00 tot 21.00 uur (incl. korte pauze)