Alle wegen leiden naar… de bib


Net zoals vele sectoren heeft ook de bib effecten ondervonden van het afgelopen anderhalf jaar: minder bezoekers en minder nieuwe leden. Maar we zijn terug. En hoe! Op 27 september lanceerden we een grootse affiche- en inkleurcampagne waarmee warme prijzen te winnen vallen.

Twéémaal wedstrijd

Ja hoor, alle wegen leiden naar…  de bib! De slogan zegt het op zich al: we kijken ernaar uit je terug te zien. De bib verwelkomt en verwent jou maar al te graag, nu we terug mogen. Daarom lanceren we een tweeledige wedstrijd: onze versie van ‘de stoel’ (je weet wel, die van 1000 zonnen en garnalen) én een inkleurwedstrijd.

Vanaf 29 september plannen we op woensdag en zaterdag een maand lang Facebook- of Instagramoproepen via de gemeentelijke bib-pagina’s om zo snel mogelijk richting bib te rennen met je favoriete bib-object (een boek, een bril, …). Wie het eerste arriveert op ons gepersonaliseerd deken, mag met dat dekentje naar huis. De deelnemende bibs: Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate.

In een tweede luik bieden we inkleurplaten aan (op school, in de horeca en in de bib). Jong en oud(er) mag zijn of haar ingekleurde en ingevulde plaat afgeven in de bib. We loten er per gemeente / stad vijf winnaars uit. Ook zij mogen naar huis met een heerlijk zacht bib-dekentje. De wedstrijd loopt tot 31/10/2021. De deelnemende bibs: Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate.


Wie zich liever in de tekening zelf verdiept, kan op speurtocht gaan naar de zeven verborgen cuberdons.

Lokaal talent

Bij een klinkende campagne hoort een affiche op een strak artistiek niveau. Daarom klopten we aan bij illustrator Lukas Verstraete (@lukasverstraete), die naast eigen projecten voor Humo tekent en bij dagbladen zoals De Morgen en De Standaard zijn eigenzinnige creatieve ei kwijt kan.

Bio Lukas Verstraete:

Lukas Verstraete (1992, België Eeklo) is illustrator, striptekenaar en docent. Hij studeerde af als illustrator in de beeldende kunst aan LUCA School of Arts Gent. Hij maakte illustraties voor Humo, Rekto: Verso, Le Monde Diplomatique, Scratches en De Morgen. In 2013 ontving hij de prijs voor beste scenario op het Fumetto Festival in Luzerne.

In 2017 publiceerde hij zijn eerste grote strip, Een Boek Waarmee Men Vrienden Maakt / Un Livre Pour Se Faire Des Amis. Sinds 2018 geeft hij les aan LUCA School of Arts Brussels in het atelier Beeldverhaal. Naast lesgeven en illustreren, zoekt hij momenteel inspiratie voor zijn nieuwe boek.

Inspiratie:

Tussen Brugge en Gent ligt een land waar vrouwen boven de zestig de plak zwaaien. Het Meetjesland, op het eerste zicht een stil landelijk gebied, maar waar legendes en geruchten je doen dromen over herbakkers, kasteelratten, landschepen, varkens en gevallen helden.