28 maart, sportpark Eeklo: Samen nieuwe cultuurplannen smeden!


Op 28 maart is het sportpark Eeklo dé place to be voor wie op zoek is naar inspiratie en ondersteuning bij cultuurbeleidsplanning en culturele projecten.

Kernwoorden hierbij zijn (boven)lokaal en transversaal!

Het aangekondigde DEEL 3: De brede blik op Vrije Tijd: Lerend Netwerk dat georganiseerd zou worden door de VVSG werd helaas geannuleerd. De andere delen gaan uiteraard wel nog steeds door.

Programma:

  • 8u30: Onthaal
  • 9u00-12u30: Deel 1: COMEET: (Boven)lokale kansen en uitdagingen
  • 12u30-13u00: Lunch
  • 13u00-15u00: Deel 2: Werksessie met het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur

Praktisch:

Sportpark Eeklo, Burg. Lionel Pussemierstraat 157, 9900 Eeklo

Kom je een hele dag? Schrijf je dan in voor alle onderdelen.
Wil je enkel Deel 1 of Deel 2 volgen? Dat kan ook, schrijf je dan enkel in voor de delen die je wilt bijwonen.

Schrijf je in via deze link>

Deel 1: Bovenlokale kansen en uitdagingen

In de voormiddag onderzoekt COMEET graag samen met jullie gedeelde thema’s en samenwerkingsmogelijkheden. Ben je een geïnteresseerde schepen, mandataris, diensthoofd, vrijetijdsmedewerker, cultuurvrijwilliger of werk je bij een partnerorganisatie in de regio,…? Schrijf je dan in voor dit onderdeel. We behandelen onder andere vragen als:

  • Welke factoren dragen bij tot een dynamische culturele identiteit van het Meetjesland en hoe spelen we daar zowel lokaal als bovenlokaal op in?
  • Hoe moet de ondersteuning door COMEET van de cultuur- en erfgoedsector in het Meetjesland er de volgende jaren uitzien?
  • Met welke innovatieve ideeën en projecten kunnen we terecht in het nieuwe Decreet Bovenlokale Cultuurwerking? 
  • Welke factoren dragen bij tot een dynamische culturele identiteit van het Meetjesland en hoe spelen we daar zowel lokaal als bovenlokaal op in?

Deze werksessie wordt ondersteund door Toon Berckmoes (Idea Consult), Joris Janssens en Leonie Lanssens en Sylvia Mathys (Steunpunt Cultuur Bovenlokaal).

Deel 2: Werksessie: geef jouw project met bovenlokale uitstraling vorm!

Tijdens deze werksessie staan de medewerkers van het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur je bij met raad en daad voor de uitwerking van jouw cultuurproject met bovenlokale uitstraling. Ze bieden informatie over de subsidielijn voor projecten in het decreet bovenlokale cultuurwerking en brengen een selectie inspirerende voorbeelden.

Je kunt daarna heel concreet aan de slag met de handige projectentool die helpt om jouw eerste projectidee meer vorm te geven of om de mogelijkheden op bovenlokaal niveau te verkennen voor jouw organisatie of gemeente. Zin in? De medewerkers van het gloednieuwe steunpunt alvast wel. Ze kijken er naar uit om je te ontmoeten en te helpen!

Doelgroep: cultuur-, jeugd en vrijetijdscoördinatoren -en medewerkers, culturele – en jeugdorganisaties met bovenlokale ambities

Begeleiding: Leonie Lanssens en Sylvia Matthys

Deadlines in 2019: 15 mei en 15 november