12de bijeenkomst Meetjeslandse Cultuurraden


Cultuur en vrije tijd: voor iedereen?
Over drempels verlagen en participatie bevorderen. VOLZET

uitnodiging-cultuurraden2COMEET organiseert al voor de twaalfde keer een vormings- en ontmoetingsmoment voor Meetjeslandse Cultuurraden, en neemt dit keer de vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede onder de loep. 

Deelname en cultuur & vrije tijd is een grondrecht. Toch vinden mensen in armoede vaak moeilijk hun weg naar het aanbod. Ze botsen op financiële, maar ook op praktische en sociale drempels. Welke drempels zijn er? En hoe kun je als vereniging deze drempels verlagen om meer mensen te laten deelnemen aan je activiteiten?

Opgelet: het aantal deelnemers aan de vorming is beperkt. Door het grote aantal inschrijvingen die we al ontvingen, is het momenteel niet meer mogelijk om in te schrijven voor deze vorming. We zijn uiteraard blij met de grote interesse, en bekijken of het mogelijk is om een tweede vorming te organiseren voor geïnteresseerden die zich helaas niet meer konden inschrijven. Wil je daar graag bij zijn? Geef ons alvast een seintje via onderstaand formulier.  

>>Klik hier om op de hoogte blijven>>

Programma

19.15 tot 19.30 u.  – Onthaal

19.30 tot 21.15 u. – Vorming: Armoede & vrije tijd
Een stukje theorie over armoede. Ervaringsdeskundigen van Wijkcentrum De Kring uit Eeklo maken dit vanuit hun eigen ervaringen concreet en vertellen je meer over drempels bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten.

21.15 tot 21.30 u. – Keuzeactiviteit
Keuze uit o.m. rondleiding in Wijkcentrum de Kring, meer info over UiTPAS Meetjesland,…

21.30 u. – Receptie en netwerkmoment

 

Praktisch

Wanneer?
Woensdag 9 november 2016, vanaf 19.15 u.

Waar?
Wijkcentrum De Kring, Zuidmoerstraat 136/8, 9900 Eeklo

Voor wie?
Voor alle leden van Meetjeslandse Cultuurraden (zowel bestuursleden als leden van de Algemene Vergadering) en andere geïnteresseerden.